2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-0°C
Tiszta / 2°C
h / -0°C
k / 2°C
Regionális Hírek
Megyeri József | 2017-01-12 06:09:24

Állatvédelmi Konferencia Szegeden

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, szerdán 16 órától a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a szervezetek közösen vitassák meg a legfontosabb problémákat, és erősítsék az összefogást az állatok védelme érdekében. A szervezők azt remélik, hogy a konferenciával hagyományt teremtenek, és arra törekednek, hogy legalább évente háromszor összehívják a megyei állatvédőket és állatbarátokat. Ezt abból a szempontból is szükségesnek tartják, hogy elegyengessék a konfliktusokat az állatvédelmi szervezetek között.

Állatvédelmi Konferencia Szegeden

A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencián Dr. Deim Zoltán igazságügyi állatorvos szakértő tart előadást az állatkínzás megítéléséről és értékeléséről, valamint az is kiderül, hogy miért fontos ismernünk a különböző macskabetegségeket. A témában Szili Éva, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének munkatársa tart majd előadást.

Forrás:

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Fotó: illusztráció