2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-16 12:22:39

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

Barta Anita már óvodásként tudta, hogy felnőttként óvónő szeretne lenni. Az álma teljesült, mert 1988 óta ennek a szép hivatásnak szentelheti az életét. A Makói Óvodából ő, valamint négy kollégája, illetve a Juhász Gyula gimnáziumból 4, a Kálvin iskolából 6, a Bárka óvodából pedig 1 pedagógust jutalmazott az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány.

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

Az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány nagyon fontosnak tartja, hogy értékelje azok munkáját, akik a jövő generációjának nevelésével, oktatásával foglalkoznak. Ezért évek óta - a június eleji pedagógusnap alkalmából - elismeréseket adnak át a legkiválóbbaknak. Két hete folyamatosan járja Farkas Éva Erzsébet polgármester és a közalapítvány képviselője a város oktatási intézményeit, s jutalmazzák a pedagógusokat.

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

Csütörtökön három helyszínen vehettek át elismerést a pedagógusok. A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában Ormándlaky Péterné, dr. Ocsovszkiné Joó Judit, Gerzanits Nikoletta és Purgel Erzsébet. A Kálvin téri Református Általános Iskolában jutalmat kapott: Kovácsné Bodzsár Zsuzsanna, Magony Istvánné, Baloghné Toma Éva, Csaláné Oláh Edit, Pallag Gyuláné és Jesityné Szűcs Gyöngyi. A Bárka Református Óvodában pedig Bakos Ágnes munkáját ismerték el.

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

A Korona dísztermében pénteken a Makói Óvoda dolgozóinak az elismerésével folytatódott a jutalmazások sora. Itt Gaudi Mártonné, Széll Henriett, Barta Anita, Horváth Varga Sándorné és Jázmin Csilla kiváló munkáját köszönte meg a város és a közalapítvány. Az intézmény vezetősége külön elismeréseket is adományozott Alexy Gyöngyvérnek, Bódi Sándornénak, Farkasné Nádorfi Erikának, Garan Jánosnénak és Liptákné Horváth Ildikónak.

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

Az egyik jutalmazott, Barta Anita már ovisként eldöntötte, hogy óvodapedagógus szeretne lenni. - Volt egy nagyon szuper óvónénim és az ő indítatására választottam később magamnak ezt a hivatást - nyilatkozta a Makói Óvoda Kassai utcai tagintézményének vezetője. Miután megszerezte a diplomát, több helyen is dolgozott, nem csupán Makó számos óvodájában, hanem Királyhegyesen is. Érdekesség, hogy most azt az intézményt vezeti, melyben egykoron maga is ovis volt. A Kassai utcai ovi igen különleges, hiszen zöld óvoda, de ez pontosan mit is jelent, azt Barta Anita itt részletezi:

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

Aki már ovisként tudta, hogy óvónő lesz

Munkatársunktól. K.