2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-11-07 19:29:56

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

Jótékonysági estet szervezett kedden a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény bevételével a kárpátaljai Mezővári 11. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulóit támogatják.

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

A vendégek az intézmények tanulóinak énekes és komolyzenei produkciói mellett, szavalatokat, valamint néptáncot is láthattak a BFMK színpadán, kedden. Kezdésként az iskola tanulóinak korábbi látogatását idéző kisfilmet vetítették le, majd ezt követte a megnyitó beszéd.

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá - mondta Árva László, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója az est megnyitójaként tartott beszédében. Az intézmény az elmúlt évek során több akcióban is részt vállalt a Határtalanul program keretein belül. Az iskola diákjai már két éve is jártak Mezőváriban, akkor különböző játékokat, könyveket vittek magukkal a Kárpátalján élő magyar diákoknak.

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

Idén november 13-án fognak a Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulói és oktatói Mezőváriba utazni. Az utazás feltétele volt, hogy 200 ezer forintos támogatást gyűjtsenek össze. Ez is oka volt többek között annak, hogy megrendezték a jótékonysági estet, számolt be Kelemen-Fehér Tímea igazgatóhelyettes. Hozzátette: az elővételben is megvásárolható jegyek már az előadás előtt majdnem elfogytak, valamint nagyobb összegű felajánlások is érkeztek, így az összegyűlt pénz jóval meghaladja az elvárt 200 ezer forintot.

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

"A Mezővári 11. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulói támogatására gyűjtött pénz mellé érkezett többletet egy külön alapba fogják helyezni, amiből további ajándékokat és támogatást szeretnének biztosítani a külhoni honfitárs diákok számára" - mondta Árva László. Hozzátette: a rendezvényen a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói, valamint a Kankalin Néptáncegyüttes táncosai a tehetségükkel járulnak hozzá az adománygyűjtéshez.

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

n.j.