2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-04-02 17:13:07

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Három kategóriában összesen 178-an pályáztak a Virágos Makóért versenyre. Vasárnap Hagymaházban Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és Baranyi Katalin főkertésztől vehették a legjobbak az elismeréseket. Dr. Bálint György, vagyis Bálint gazda előadást tartott a virágokról, a kertészetről és külön kitért a makói hagyma fontosságára is.

Aki a virágot szereti... - Galériával!

A környezet szépítését, jobbítását kicsiben érdemes elkezdeni, vagyis elsőként arra kell ügyelni, hogy körülöttünk, házunk táján is rendben legyen minden. Ezért vezették be még az 1990-es évek elején a Virágos Magyarországért mozgalmat, melyhez csatlakozott Makó is. Ennek köszönhetően vasárnap a Hagymaházban tartották a Virágos Makóért környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét, melyen fellépett az apátfalvi Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar. A legjobbak Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és Baranyi Katalin főkertésztől vehették át az elismeréseket. A verseny részleteit Farkas Éva Erzsébettől itt hallja:

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Virágos utcakert, erkély, illetve intézmény kategóriában indultak a versenyzők. A zsűri a legvirágosabb erkélyeknél két első díjat osztott ki, s ezek közül az egyiket Lakatos Lajosné kapta. A 70 esztendős Erzsi néni - elmodása szerint - amíg mozogni tud, ápolni fogja a virágait. De pontosan mit is ültetett a balkonjára, illetve a társas házuk előtt lévő kis kertbe, azt itt találja:

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Igaz, hogy a Hagymaház nagytermében szinte csak olyan foglalt helyet, aki kiválóan ért a kertészkedéshez. Ennek ellenére azonban érdemes volt a díjátadó előtt elhangzott előadásra odafigyelni, hiszen dr. Bálint György tartotta. A televízióból jól ismert Bálint gazda számos praktikus tanácsot adott, s 98 esztendős korát meghazudtolva lelkesen beszélt a virágokról, a gyümölcsökről és a zöldségekről. Külön kitért a makóiak egyik legfontosabb haszonnövényére, a hagymára, az ezzel kapcsolatos gondolatait itt hallja:

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Aki a virágot szereti... - Galériával!

Ahogy tavaly, így az idén is a legvirágosabb intézmény a Kassai utcai óvoda lett. - Fő profilunk a környezettudatos magatartás kinevelése, s ennek érdekében nem csupán virágos-, de zöldséges kertünk is van, illetve gyümölcsfákat is ültettünk - tudtuk meg Barta Anita tagintézményvezetőtől. A kis ovisok aktívan részt vesznek a növények gondozásában, sőt, a leszedett zöldségekből savanyúságot, a termesztett gyógynüvényekből pedig teát készítenek.

Aki a virágot szereti... - Galériával!

A Virágos Makóért környezetszépítő verseny eredményei. Virágos utcakert kategória: 1. Schmidt Ilona és Szakácsné Péli Zsuzsanna, 2. Vigh Antal és Arnótszky Jánosné, 3. Tézsláné Galgóczi Erzsébet, különdíjat kapott: Gyenge Jánosné, Bakos Józsefné és Kiss Sándorné. Virágos erkély kategória: 1. Lakatos Lajosné és Mágori Józsefné, 2. Joó Antalné, 3. Fazekas Erzsébet, különdíjat kapott: Fekete Sándorné. Virágos intézmény kategória: 1. Makói Óvoda Kassai utcai tagintézménye, 2. Tulipán utcai óvoda, 3. Makói Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft.

Munkatársunktól. K.