2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Regionális Hírek
Szabó Viktor | 2016-12-08 20:33:42

Ajándékok a NAV-tól

Közel 100 csomagot gyűjtöttek össze a Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai, melyeket csütörtök délután átnyújtottak a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak.

Ajándékok a NAV-tól

A kezdeményezés kitalálója Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense volt. A szervezet munkatársainak egy felhívást tettek közre, miszerint aki szeretne, segíthet a rászoruló gyerekeken.

Az akció folyamán közel 100 csomag gyűlt össze, alig 3 hét alatt. Az ajándékokat a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak ajánlották fel, akik eljuttatják a csomagokat azokhoz a családokhoz, ahol nagy szükség van a segítségre.

Ajándékok a NAV-tól

Úgy gondolom, hogy a Kagylóhéj Szolgálaton keresztül ezek a csomagok pontosan oda fognak kerülni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. A kezdeményezés és a fogadtatás egymásra talált, aminek nagyon örülünk.” – nyilatkozta Dr. Makó András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója.

Ajándékok a NAV-tól

Érkezett egy olyan felajánlás is, ami egy komplett gyerekszoba bebútorozását teszi lehetővé egy rászoruló családnál.

Amikor a kezdeményezés elindult, megpróbáltunk meghatározni 3 korcsoportot. 0-5 éves korig, 5-től 10 éves korig és a 10-től 15 éves korig megnéztük, hogy hány kisfiú és hány kislány van. Így az adományozók úgy állították össze az ajándékokat, hogy megjelölték, hogy hány éves gyerekre gondoltak a felajánlással, illetve fiúnak vagy lánynak szeretett volna segíteni.” – mondta el Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

Ajándékok a NAV-tól

A közel 100 csomag nem feltétlenül jelenti azt, hogy 100 család részesül meglepetésben, hiszen van olyan, ahol több gyerek is él egy háztartásban. Az ajándékok még karácsony előtt el fognak jutni minden érintett gyereknek.

Ajándékok a NAV-tól

Sz.Viktor