2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2017-08-11 15:26:12

Ahol a jó hangulat is hungarikum

Augusztus 13-ig tart Szegeden a Hungarikum Fesztivál. Kilenc éve tartó népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak.

Ahol a jó hangulat is hungarikum

 

Így a kézművesek művészi alkotásaitól az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át az ősi magyar borvidékeken termesztett varázslatos nedűkig. Ez egy olyan rendezvény, ahol mindenki jól érzi magát, akár kicsi, akár nagy. A mézeskalács, erdélyi kürtőskalács, minőségi borok és pálinkák, textil ajándékok és használati tárgyak, faragott népművészeti tárgyak, üveg- és bőrékszerek között szórakozási lehetőségeket is bőségesen találunk. például a Partiscum Mobil Planetáriumban, ahol  8 méter átmérőjű, 50 fő befogadóképességű térben várják a vállakozó kedvűeket.

Fellép többek között a bordányi Borostyán Népdalkör, a Dél-Alföldi Harmonikabarátok Klubja, a Révülés Doromb Trió és a Rozsdamaró Zenekar.  Tari József és csapata pedig a magyar kutyafajtákat mutatja be évről évre a Hungarikum Fesztiválon. A 9 nemzetközileg elismert kutyafajta mellett idén egy teljesen új szemlélettel jelentkeznek az el nem ismert magyar kutyafajtákat is belevonva bemutatójukba.

(cj)