2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-11-14 15:25:06

Advent első napján nyit a könyvtár

Lassan befejeződik a maroslelei könyvtár felújítása, így a helyeik advent első napján vehetik birtokba az intézményt - hangzott el többek között ez is a keddi testületi ülésen. A beruházás során a környező utcaszakaszt is rendbe teszik, melynek a költségeihez az ott lévő üzlet tulajdonosa 500 ezer forinttal járult hozzá.

Advent első napján nyit a könyvtár

Az új külseje már el is készült a maroslelei könyvtárnak. Az intézmény teljes felújítása is lassan a végéhez közeledik, a kisebb-nagyobb belső munkákon még dolgoznak. Nem csupán maga az épület szépül meg a beruházás során, hanem új bútorokkal, eszközökkel fogják felszerelni.

Advent első napján nyit a könyvtár

A keddi testületi ülés első napirendi pontjaként a polgármesteri beszámolót hallgatták meg és fogadták el a képviselők. Ennek során Martonosi György részletesen is beszélt a könyvtárról. A község vezetője elmondta: a hivatalos megnyitó várhatóan januárban lesz, de a marosleleiek a felújított bibliotékájukat  advent első napján, vagyis december elsején vehetik birtokba. - A terveink között szerepel, hogy újabb funkciókkal, szolgáltatásokkal is bővítsük majd jövőre a könyvtárunkat - tette hozzá a polgármester.

Advent első napján nyit a könyvtár

A könyvtár melletti utca egy részét is rendbe teszik

Az intézmény felújításával egy időben a szomszédos utca elejét is felújítják. - Itt az egyik áruházláncnak van egy üzlethelyisége, s a vezérigazgatóval folytatott tárgyalás során kiderült, hogy 500 ezer forinttal járulnak hozzá a költségekhez - emelte ki Martonosi György. Ennek is köszönhetően Maroslele központja újabb parkolóhelyekkel bővül, új járdát kap ez a szakasz, illetve kerékpártárolókat is elhelyeznek.

Advent első napján nyit a könyvtár

A leleiek egyik szívügye a községüket Makóval összekötő út igen siralmas állapota. - A napokban tartottak ezzel kapcsolatban egy egyeztetést, melyen az érintett önkormányzatok képviselőinek is megmutatták a szinte teljesen elkészült kivitelezési terveket - mondta Martonosi György. A polgármester a keddi ülésen arról is tájékoztatta a grémiumot, hogy miután sikerül a közbeszerzési eljárás során kiválasztani a kivitelezőt, akkor 2018 tavaszán indulhat is a beruházás. Egy másik jelentős fejlesztés is zajlik Maroslelén: a községháza mögött lévő régi épületet már el is bontották, s a helyén alakítják ki a hivatal új szárnyát, ahová többek között a rendőrség és a takarészövetkezet is költözni fog.

Advent első napján nyit a könyvtár

Itt fog megépülni a polgármesteri hivatal új szárnya

Munkatársunktól. K.