2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2018-01-12 14:43:58

„A zene az kell, mert körülölel”

Vasárnap a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban és a Szentháromság Plébániatemplomban is Család-OK zenélnek. Január 14-én országszerte, szinte egyidőben csendül fel a muzsika és az ének a magyar családok hangszeréből és ajkairól.

„A zene az kell, mert körülölel”

A 2018-as Családok éve égisze alatt egy minden vallási felekezetet megszólító templomi hangversenysorozat indult Debrecenből Család-OK Országos Koncertje címmel. Január 14-én „A zene az kell, mert körülölel” mottóval dalra hívják mindazokat, akiknél családi hagyomány a zenélés. A felhívásra az ország több mint száz helyszínéről regisztráltak műsorokkal: a történelmi egyházak, számos kórus, közösség és oktatási intézmény csatlakozott.

Hódmezővásárhelyen a Református Ótemplomban fél tíz órától a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákjai és szüleik szolgálnak énekkel és hangszerekkel a vasárnapi istentiszteleten, míg 11 órai kezdettel a Szent József Kertvárosi Katolikus Iskola tanulói és szülői közössége zengi dallal és zenével Isten dicsőségét az ótemplomban. Január 14-én este, a hat órai misét követően a Szentháromság Kórus generációkon átívelő dallamai csendülnek fel.

forrás:
Elek András
Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány