2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-6°C
Tiszta / -8°C
k / -6°C
sze / -5°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2017-04-21 09:37:36

A viharos erejű szél adott munkát

Szentes és Szeged térségéből érkezett a legtöbb bejelentés.

A viharos erejű szél adott munkátA fotó illusztráció!

Egy melléképület égett csütörtökön délután Domaszéken, a Móra Ferenc utcában. A tűz átterjedt a lakóépületre is, az egyik szoba égett a családi házban. A szegedi tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, több vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűzben senki sem sérült meg, az anyagi kár jelentős.

Meglazult egy reklámtábla felfüggesztése csütörtökön reggel Szegeden, a Károlyi utcában. A tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével rögzítették a tíz méteres magasságban lógó táblát. Az eset során senki sem sérült meg.

A délutáni órákban érkezett meg a viharos erejű szél Csongrád megyébe. Este kilenc óráig összesen nyolc lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta,  Szentesről és Szeged környékéről érkezett a legtöbb segélyhívás.

Több helyen is leszakadt faágak és kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Újszegeden, a Csanádi utcában több lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát, az Erős János utcában pedig a leszakadt faágak több parkoló autót is megrongáltak. A Kálvária téren az úttestre dőlt egy nagy méretű fa, amely teljesen elzárta a közút forgalmát.

Hódmezővásárhelyen a telefonvezetékre szakadt egy nyárfa, Szentesen pedig egy parkolóban fordult ki gyökerestől a földből egy tíz méter magas diófa. Nagytőkén a vasúti forgalomban is fennakadásokat okozott az a huszonöt méter magas, kiszáradt fa, amely az erős szél miatt kidőlt a sínek mentén. A műszaki mentéseket a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

KP/CSMKI