2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Gazdaság és Politika
Czabarka János | 2017-09-26 15:54:54

A vállalkozók is nyitottak a paktumra

Foglalkoztatási Paktumot írtak alá még április 21-én Mórahalmon,melynek célja, hogy megoldást találjanak a megyében tapasztalható szakképzett munkaerő hiányára.

A vállalkozók is nyitottak a paktumra

A programban a térség települései is részt vesznek, illetve a Szegedi Szakképzési Centrum, a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Járási Hivatal és Kistelek is szerephez jut. A Paktumot alapvetően a térségben és főként a járásközpontban tapasztalható munkaerőhiány hívta életre. A Foglalkoztatási Paktum a következő három évben jelentős összeggel, 474 millió forinttal járul hozzá a térség munkaerő piaci fejlesztéséhez, és több száz, helyben lévő munkahely betöltéséhez. Az együttműködés első nyilvános partnerségi ülésre szeptember 26-án került sor, melyen több vállalkozó is megjelent, jelezve érdeklődését a program iránt.

Hegedűsné Halmágyi Zsuzsa a Mórahalom és Térsége Foglalkoztatási Paktum szakmai vezetője

Az elérhető támogatáson túl  az sem elhanyagolható, hogy a munkaadóknak igyekeznek a számukra legmegfelelőbb szakembert, dolgozót kiközvetíteni, az előzetesen megadott paraméterek alapján - mondta Hegedűsné Halmágyi Zsuzsa.