2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-12-20 18:05:23

A tudás Makón is érték - Galéria!

- Nagyon bízom benne, hogy a most támogatott fiatalok a diploma megszerzése után visszatérnek Makóra, s itt képzelik el a jövőjüket - mondta a Bursa Hungarica ösztöndíj szerdai átadásán Czirbus Gábor alpolgármester. Jövőre összesen 184 egyetemistát, főiskolást segít havi 5-5 ezer forinttal tíz hónapon át az önkormányzat.

A tudás Makón is érték - Galéria!

Az idén a makói önkormányzat több mint 9 millió forintot különített el arra, hogy a Bursa Hungarica ösztöndíj keretében támogassa azokat a helyi fiatalokat, akik egyetemen vagy főiskolán tanulnak. - Most 184-es adták be a kérelmüket, s a beérkezett pályázatok mind nyertek, így senkit sem kellett elutasítani - fejtette ki szerdán a Korona Konferenciaközpont dísztermében Czirbus Gábor alpolgármester. Itt rendezték meg az ösztöndíjak ünnepélyes átadását.

A tudás Makón is érték - Galéria!

A hallgatók dr. Hadik Györgytől vehették át az ösztöndíjről szóló oklevelet, illetve mellé a város ajándékát. A települési képviselő elmondta: tíz hónapon át biztosítja az önkormányzat a diákok számára a havi 5-5 ezer forintot. Összesen azonban 10 ezer jár nekik, mert az állam megduplázza a város által nyújtott összeget.

A tudás Makón is érték - Galéria!

Lapu Gábor és Nádasdi Vivien

Az egyik ösztöndíjas Lapu Gábor. - A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Karán tanulok pénzügyi számvitelt - árulta el a hallgató. Gábor két unokatestvére is ezt a pályáját választotta korábban, így követte őket. - A makói Návay iskolában érettségiztem, s már ott eldöntöttem, hogy a pénzügyekkel kívánok majd a későbbiekben foglalkozni - tette hozzá Gábor. S mire költi az ösztöndíjat? - elsősorban az utazást fedezi belőle, mivel ingázik Makó és Szeged között, ezért buszbérletet vásárol belőle.

A tudás Makón is érték - Galéria!

- Lesz helye ennek a pénznek, hiszen csak a tankönyvek több mint 50 ezer forintba kerülnek - számolgatott Nádasdi Vivien. A 22 esztendős makói diáklány Szegeden tanul jogi asszisztensnek. - Eleinte közgazdaságot hallgattam, de az annyira nem tetszett, így váltottam - fejtette ki a másodéves Vivien. Azt is megtudtuk tőle, hogy az iskola befejezése után ügyészségen, bíróságon, esetleg büntetésvégrehajtási intézetben szeretne elhelyezkedni, s a munka mellett levelezőn jelentkezne jogász képzésre.

A tudás Makón is érték - Galéria!

Munkatársunktól. K.