2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2018-02-08 10:57:38

A téli közlekedés veszélyeire figyelmeztettek

A téli közlekedés veszélyeire és a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet a rendőrök Szegeden. Az ellenőrzéssel egybekötött akció során az egyenruhások a szabályosan közlekedőknek jégkaparót osztottak.

A téli közlekedés veszélyeire figyelmeztettek

A Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság preventív közlekedésbiztonsági akciót tartott Szegeden 2018. február 7-én 9 órától. Az akció során a rendőrök ellenőrizték a személygépjárművek műszaki állapotát, valamint a téli gumik használatára hívták fel a közlekedők figyelmét.

Az ellenőrzés célja a téli közlekedés veszélyeire történő figyelemfelhívás volt. Amennyiben az egyenruhások hiányosságot tapasztaltak, helyszíni bírság vagy feljelentés helyett figyelmeztettek, és az ellenőrzött sofőröknek jégkaparót adtak át.

A téli időszakban célszerű takarót, meleg ruhadarabokat, fagymentesítő zárolajozót, jégkaparót, vontatókötelet és indítókábelt tartani az autóban. Indulás előtt tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról! Időben induljon el és szánjon megfelelő időt a jármű jégtelenítésére, hogy a közlekedés során ne kelljen kapkodni!

Forrás: police.hu