2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-07 20:45:54

A tanyák fejlesztéséről volt szó Sóshalmon

Lakossági fórumot tartott Benkő Zsolt önkormányzati képviselő 2017. június 7-én, szerdán 18 órakor a Sóshalmi Olvasókörben. A fórumon arról volt szó, hogyan érinti a tanyafejlesztési program a hódmezővásárhelyi tanyavilágot.

A tanyák fejlesztéséről volt szó Sóshalmon

A fórumon elsősorban a rövidesen megjelenő tanyafejlesztési programról volt szó, ami a tanyákon található ingatlanok fejlesztésével foglalkozik majd. A hamarosan megjelenő pályázati felhívások pontosan részletezik, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni. A pályázati felhívás megjelenésétől számított harminc napon belül lehet a pályázatokat a Herman Ottó Intézet weblapján keresztül, online beadni.

A tanyák fejlesztéséről volt szó Sóshalmon

„Olyanok is pályázhatnak, akik nem végeznek mezőgazdasági tevékenységet. Az ő esetükben kimondottan a tanyai lakóépület felújítására lehet pályázni. Fontos tudni, hogy kiemelt feltétel az, hogy a pályázó életvitelszerűen éljen az ingatlanban. Ezt lakcímkártyával kell majd igazolni.” – tájékoztatott Benkő Zsolt önkormányzati képviselő – „Akiknek van valamilyen fejlesztési elképzelésük nyugodtan fordulhatnak segítségért hozzám, akár a Szécsényi Programirodához, akár a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület székhelyén, a Petőfi utcán.”- fűzte hozzá a képviselő.

A tanyák fejlesztéséről volt szó Sóshalmon

Közel másfél milliárd forintnyi pályázati forrás lesz a hazai költségvetésből elkülönítve a tanyavilág fejlesztésére. Lehetősége lesz majd a településeknek is, hogy különböző pályázatokat nyújtsanak be, hogy a tanyafejlesztési programon belül különböző fejlesztéseket valósítsanak meg.

A tanyák fejlesztéséről volt szó Sóshalmon

A fórumon szó esett még arról, hogy az északi elkerülő építése miatt fokozott teherforgalomnak kitett kútvölgyi bekötő út felújításáról is. A képviselő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy bízik abban, hogy a bekötő úton keletkezett hibákat az északi elkerülő építésének befejezése után orvosolni fogják.

A tanyák fejlesztéséről volt szó Sóshalmon

n.j.