2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Tiszta / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Belföldi Hírek
Soós Kata | 2017-10-04 11:06:24

A szokásos menetrendben érkeznek a nyugdíjak

Változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj novembertől, mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát.A nyugdíjkifizetéseket érdemben nem érinti, hogy ezentúl az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a nyugdíjkifizetést - tájékoztatta a hirado.hu-t a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A szokásos menetrendben érkeznek a nyugdíjak

A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert. Az elmúlt időszakban már több háttérintézmény megszűnt vagy átalakult – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Leszögezték, a kormány célja, hogy lehetőség szerint mindennemű költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen. A Kincstár felkészült a feladatra, az intézmény már most több millió kifizetést intéz minden egyes hónapban (például családtámogatások). A szükséges személyi állomány, valamint a magas színvonalú technikai feltételek egyaránt rendelékezésre állnak ahhoz, hogy maradéktalanul teljesíteni tudja a nyugdíjak kifizetését is.

Az NGM kiemelte: novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

Forrás: hirado.hu