2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Égető Réka | 2017-04-07 11:36:30

A szivárvány minden színe felragyogott

A Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében rendeztek Ki Mit Tud?-ot a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban pénteken. Óvodások és általános iskolások mutatták meg színpompás tehetségüket.

A szivárvány minden színe felragyogott

Negyedik alkalommal szervezték meg a tehetségkutatón, amelyre ez alkalommal több mint 50 gyerek képviseltette magát egyéni vagy csoportos produkcióban. Ének, tánc, vers és próza is szerepet kapott a péntek délelőtti eseményen.

A szivárvány minden színe felragyogott

Először a kisebbek, majd a nagyobb gyerkőcök mutatták meg tehetségüket.

A szivárvány minden színe felragyogott

Ferkovics Szilveszter

Ferkovics Szilveszter a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályos tanulója, és nem először vett részt a megmérettetésen. Tavaly autentikus cigánytánc produkciójával az első helyen végzett. Idén sem adta alább Szilveszter, nagyon bízott a rendezvény kezdete előtt az elsőségben. A mostani bemutatójában a tőle már jól megszokott népi tánc jelent meg, amit megspékelt egy Michael Jackson stílusában előadott táncos előadással. Szilveszter elmondta, hogy ha választani kellene, akkor a cigánytánc közelebb áll hozzá, azt szereti jobban. A későbbiekben még az is előfordulhat, hogy hivatásszerűen fog a fiú a tánccal foglalkozni.

A szivárvány minden színe felragyogott

A BFMK színpadán sorra követték egymást a tehetségek. Látványos táncos produkciókkal, néptánccal, és rengeteg mesével örvendeztették meg a kicsik a közönséget. A produkciókat háromfős zsűri értékelte.

A szivárvány minden színe felragyogott

Mihály Sándor József, Atyimó Ferenc és Héjjáné Borbás Anikó Eszter

Tagjai: Héjjáné Borbás Anikó Eszter, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője, Mihály Sándor József, a Csongrád Megyei Cigányönkormányzat elnöke és Atyimó Ferenc tubaművész, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola oktatója.

A szivárvány minden színe felragyogott

Mátray Attila

Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy ezt a rendezvényt a Roma Kultúra Világnapja, mely április 8-án van, alkalmából szervezik meg. „Hódmezővásárhely tekintetében a családok ápolják a roma hagyományokat. A nemzetiségi önkormányzat arra törekszik azonban, hogy ezt még inkább fokozzuk. Ezért például cigány tánciskolát üzemeltetünk, illetve az idén beindítjuk a lovari nyelvoktatást, hiszen a nyelv ápolása nélkülözhetetlen a kultúra megőrzéséhez. ”

A szivárvány minden színe felragyogott

A Ki Mit Tud?-on a következő produkciók szerepeltek: Erdei Melissza (vers), Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Szabadságtéri Telephelye (mese), Oldalkosár utcai óvoda (népi játékok), Pálffy utcai Nagycsoport (tánc), Bán Eszter (mese), Malom utcai Óvoda (tánc), Észak utcai Óvoda Nagycsoportja (vers, ének), Árva Renátó Alex (vers, próza, mese), Juhász Sándor (vers, próza, mese), Deák Zsanett és Szabó Mária Bianka (tánc), Boldizsár Tamara Diána (tánc), Deák Zsanett és Szabó Mária Bianka (ének), Ferkovics Szilveszter (tánc), Ajtai Attila (tánc), Török Csanád és Török Réka (tánc).

A szivárvány minden színe felragyogott

ÉR.