2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
-0°C
Felhős / 6°C
v / -0°C
h / -0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-11-28 18:55:23

A szeretetről, kézen fogva

Évadzáró eseményéhez érkezett a Vásárhelyi esték, a Németh László Városi Könyvtárban. Ezúttal kellemes karácsonyi légkörben, gyertyafény mellett hangzottak el a szeretetről szóló versek és dalok.

A szeretetről, kézen fogva

A Vásárhelyi esték már ötödik évadának végét tapossa, és mindig igen magas érdeklődés mellett zajlanak a Fényesi Tóth János által szervezett programok. A szervező egyben a műsorvezetője is az estéknek. Zenei programok, magyar történelmet érintő előadások szoktak szerepelni ezeken az alkalmakon, év vége felé közeledve pedig a karácsony kerül előtérbe.

A szeretetről, kézen fogva

Az est címe „Te majd kézen fogsz” – versben és dalban. Fényesi Tóth János elmondta, lehetne Szeretettel a szeretetről alcímet is adni, amiről Paulo Coelho azt mondja: „sokat beszélünk róla, de egyre kevésbé értjük”. „Tegnap volt advent első napja, tehát várakozunk. De hiszen egész évben várakozunk valamire. Arra, hogy valaki hozzánk lépjen, valamit elérjünk, valami jó történjen velünk. A kérdés: hogy tudjuk-e, hogy mikor kell megtennünk azt a lépést, hogy bekövetkezzen az a jó, amire vágyakozunk, megvagyunk-e érve rá, tudjuk-e, hogy mit kell tennünk, hogy ezt elérjük” – fogalmazta meg gondolatait a várakozásról, az est szerkesztő-műsorvezetője.

A szeretetről, kézen fogva

A szeretetről, kézen fogva

A karácsony a szeretet mellett, szól az ajándékozásról is, és mi lehetne szebb ajándék, ha nem egy saját magunk által készített meglepetés. Ezért az est szervezője olyan verseket nyújtott át a közönségnek, melyeket ő vetett papírra, majd Lóránt Melinda billentyűshöz és Szabó József gitároshoz csatlakozva gyönyörű szép, szeretetről szóló dalokat énekelt el. A Barátrock előadásában elhangzott a Bájoló, az Érints meg, az Évszakok, és természetesen az est címét adó Te majd kézen fogsz szerzemény is.

A szeretetről, kézen fogva

Jövő évben is folytatódnak a Vásárhelyi esték. Január utolsó hétfőjén, a Magyar Kultúra napja alkalmából, a magyar anekdota kincset dolgozzák fel. De az év többi részében megjelennek majd a történelmi témák, és az egészséges életmódról szóló előadások is.

 

RV