2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-10-11 14:40:31

A szépkorúak tánccsoportja is fellép

Október 17-én 16 órakor, a Városi Nyugdíjas Szövetség és az Önkormányzat szervezésében Idősek napja rendezvényt tartanak a hódmezővásárhelyi Fekete Sasban, amin a Szépkorúak tánccsoportja is fellép. Juhász - Nagy Mihálynéval, a tánccsoport vezetőjével beszélgettünk.

A szépkorúak tánccsoportja is fellép

Juhász-Nagy Mihályné

Kétféle táncot fognak bemutatni, az egyik egy úgynevezett háromugrós leánytánc, amelyet Földesi Gyula, az első tánctanáruk tanított be a csoportnak. A másik a dél-alföldi leánytánc, amelynek tanyaszentelő a címe. A csoport átlagéletkora hatvan év, és hetente kétszer gyakorolnak is a fellépéseikre immáron hat éve állandó jelleggel.

Minden alkalmat megragadnak annak érdekében, hogy megmutathassák magukat, a legkézenfekvőbb erre, hogy országos ki – mit - tud versenyekre jelentkeznek, és országos táncversenyekre is járnak. Már kilenc aranyérmük van, ebből három kiemelt aranyminősítés. Ehhez az eredményhez anyagi támogatás is jár, melyet kirándulásokra használnak fel, így jártak már Erdélyben, Lengyelországban, de Görögországban is.

sk