2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-03 11:24:07

A Székkutas is gőzerővel készül a szezonra

A Székkutas TC labdarúgó csapata július közepén kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. Horváth Zoltán edzővel az előző szezonról és az új kihívásokról is beszélgettünk.

A Székkutas is gőzerővel készül a szezonra

A 2016-17-es szezont Puskás János edzősködése mellett kezdte meg a székkutasi labdarúgócsapat. Az őszi szereplés azonban nem sikerült fényesen. 14 meccsen 4 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség fűződött a csapat nevéhez, az így összegyűjtött 14 pont pedig a 15 csapatos megyei másodosztály 13. helyére volt elég.

„Télen edzőváltás történt, én váltottam Puskás Jánost a kispadon. Januárban pedig úgy kezdtük meg a munkát, hogy egy átalakulóban lévő csapathoz érkezett egy-két játékos, illetőleg egy új szemlélet alapján kezdtünk dolgozni. Tavasszal kezdetben úgy tűnt, hogy ez nem fog beválni, nem lesz sikeres. Az első hat fordulóban 5 vereség és 1 győzelem volt a mérlegünk. Ezt követően viszont 7 győzelem és 1 döntetlen következett, így fejeztük be a szezont. Az már egy viszonylag sikeres időszak volt és összességében a félszezon sem sikerült rosszul. Elértük a minimális célkitűzésünket, a nyolcadik helyen végeztünk.” – nyilatkozta Horváth Zoltán edző.

A tréner hozzátette, hogy a szezon második felének fényében szeretnének készülni a soron következő felvonásra. A következő szezonnak pedig vérmesebb célkitűzésekkel vágnak neki a székkutasi labdarúgók, szeretnének a dobogón végezni.

„Ez nem lesz könnyű, főleg annak fényében, hogy a csapatunk fiatal játékosokból áll, akiknek sokkal inkább ingadozóbb a teljesítményük, mint a rutinosabb játékosoknak. Akár egy hosszabb hullámvölgy, de akár egy hosszú sikersorozat is benne lehet a pakliban, mint ahogy mindkét verziót bizonyítottuk az előző félszezonban is.” – teszi hozzá az edző.

A csapat július közepén kezdte meg a felkészülést az augusztus 19-én kezdődő bajnokságra. Július 19-én pedig már az első edzőmeccsét is megvívták a fiúk.. A Nagyszénással mérkőztek a kutasaiak, aminek 4-2-es szénási győzelem lett a vége.

Az edzésprogram a folytatásban is sűrű volt, a Mártéllyal, Orosházával és a SZVSE-vel is találkoztak a labdarúgók.

Augusztus 2-án pedig Magyar Kupa selejtezőjében is érdekelt volt a csapat, amelyre inkább edzőmeccsként tekintett a másodosztályra készülő alakulat. Ennek ellenére az UTC elleni 3-0-s siker azt jelentette, hogy könnyedén a következő fordulóba jutottak a Horváth-legények.

A folytatásban Zsombón és Mártélyon is vendégeskedik a csapat, a tervek szerint pedig a bajnokság megkezdése előtt egy héttel a Szikáncs gárdáját fogadják hazai pályán.

szcs