2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-09-10 21:31:41

A Szeged nyerte a szomszédvári csatát

Szeptember 10-én újabb megyei rangadót vívott az NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC. Szilágyi Norberték a SZEOL SC otthonába látogattak, ahol nem tudták elvenni a hazaiak veretlenségét.

A Szeged nyerte a szomszédvári csatát

Harcos mérkőzést vívott egymással a szegedi SZEOL SC és a Hódmezővásárhelyi FC az NB III Közép csoportjának ötödik fordulójában. Az első 45 percet leginkább a küzdés jellemezte, sok volt a szabálytalanság, így nem igazán alakult ki folyamatos játék. A szabadrúgások pedig egyik oldalon sem hordoztak magukban komoly veszélyt.

Az első felvonás legkomolyabb lehetősége a vásárhelyi Pataki Zsolt előtt adódott, aki fejjel próbálta meg bevenni Prokop Rostislav kapuját. Nem járt sikerrel, így 0-0-val jöhetett a fordulás.

A második játékrészben nem kellett sok idő a Szegednek a gólszerzéshez. Mihály Dávid kapott labdát a tizenhatoson belül, amit sikerült is megtartania, kapura fordult és a bal alsóba vágta. Előnybe kerültek a hazaiak.

Alig negyed óra múlva pedig Beretka Péter is beköszönt Bordás Dánielnek.

Igyekezett rohamozni a HFC, de igazán komoly lehetőséget nem sikerült kialakítania a kék-sárgáknak. Szilágyi Norbert tudott egy alkalommal ígéretes helyzetből fejelni, de nem jött össze a szépítés.

A HFC első szezonbeli győzelme így továbbra is várat magára, míg a Szeged öt fordulót követően is őrzi veretlenségét.

Labdarúgó NB III Közép csoport 5. forduló:

SZEOL SC – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Kovács II. Gábor, Sebestyén László).
SZEOL: Prokop – Rácz, Forró, Grünvald, Szabó A., Mihály (Rabatin, 86′), Lévai, Ondrejó, Maksimovic (Papp, 88′), Kéri, Beretka (Péter, 66′). Edző: Siha Zsolt.
HFC: Bordás – Kormányos (Szabó M., 85′), Huszár, Pataki, Mezei, Prasler, Szilágyi, Kökény (Szabó D., 71′), Ablonczy, Végh (Laczkó, 80′), Faggyas. Edző: Major László.
Gól: Mihály (48′), Beretka (62′).
Sárga lap: Beretka (29′), Rácz (64′) ill. Mezei (6′), Pataki (39′), Szilágyi (83′).

Forrás: hfc1912.hu