2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-10-09 17:39:14

A segítőkészség is adhat hitet

A segítőkészség is adhat hitet - tudtuk meg hétfőn a Szignumban Pálfai Zoltántól. A makói plébános Egység a kereszténységben - egység a sokféleségben? című előadása indította újra a Szent István Szabadegyetem programsorozatát.

A segítőkészség is adhat hitet

Közel egy évtizedes múltra tekint vissza a Szent István Szabadegyetem, melyet a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában szerveznek. Néhány esztendeje azonban megszakadt a programsorozat, de most hétfőn újraindult, s az intézmény nagyelőadójába várták az érdeklődőket. De mi is okozta a szünetet, illetve hogyan sikerült újraéleszteni a szabadegyetemet? - a válaszokat Horváth Jánostól, a Szignum igazgatójától itt hallja:

A segítőkészség is adhat hitet

A segítőkészség is adhat hitet

Ha valaki azt gondolná, hogy csak vallási témákkal foglalkoznak - mivel egyházi oktatási intézmény ad otthont neki - akkor nagyon téved. - Az évek során számos dolgot feldolgoztak már az előadóink, akik között volt színész, történész, tanár, de politikus is - sorolta az igazgató. A cél, hogy ne csak az iskola pedagógusai, diákjai foglaljanak helyet a padokban, hanem minél több érdeklődőt be tudjanak vonzani ezekre az érdekes összejövetelekre.

A segítőkészség is adhat hitet

Az újragondolt szabadegyetem nyolcadik évadát Pálfai Zoltán nyitotta. A makói plébános azt kívánta szemléltetni az előadásában: annak ellenére, hogy a kereszténységben nagy a sokféleség, ha kell össze tudnak fogni a különféle felekezetek. Pálfai Zoltán plébános ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

A segítőkészség is adhat hitet

A segítőkészség is adhat hitet

Az egyházfi - hogy szemléletesebbé tegye a mondandóját - személyes példával is előállt. - Édesanyám révén a családomnak van evangélikus ága is, illetve több ökumenikus összejövetelen is részt vettem már - emelte ki a római katolikus plébános. Pálfai Zoltán ezzel is arra kívánt rávilágítani: a felekezeteknek együtt kell működniük. Azok az embereket, akik nem hisznek, úgy lehet a legjobban összefogásra buzdítani, ha bevonják őket valamilyen szociális munkába. - A segítőszándék arra is jó, hogy megtanuljon hinni az, aki támogat másokat - mondta végül Pálfai Zoltán.

A segítőkészség is adhat hitet

Munkatársunktól. K.