2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-10 13:30:59

A Rónay családdal lehet kukoricázni - Videó!

Az egyre népszerűbb kiszombori kukorica-útvesztő idei témája a Rónay család lesz. A július 15-től augusztus 12-ig tartó fesztivál keretében az óriási takarmánylabirintusban a községből származó famíliához köthető dolgok rajzolódnak ki, s ebből kell kijutniuk a vendégeknek. Persze számos program is párosul a rendezvényhez. Ha kíváncsi rá, akkor olvasson tovább!

A Rónay családdal lehet kukoricázni - Videó!

Már csak néhányat kell aludni, s már lehet is bolyongani a zombori kukoricásban! A községben egyre népszerűbb ez a fesztivál, vagyis a kukorica-útvesztő. Az évek alatt több ezer vendéget fogadtak már, s nem csupán az országból, hanem külföldről is. Az idén a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai, valamint az önkormányzat, sőt, minden kiszombori július 15-e és augusztus 12-e között várja az érdeklődőket.

A Rónay családdal lehet kukoricázni - Videó!

Ahogy a korábbi esztendőkhöz képest, így most is valamilyen tematika köré építik fel magát a fesztivált, de ez a labirintusban is megjelenik. Az idén a községből származó Rónay család adta az alapgondolatot. De pontosan hogyan, azt a kör elnökétől, Endrész Erzsébettől itt hallja:

A Rónay családdal lehet kukoricázni - Videó!

Három lelkes kiszombori fiatal, Erdélyi Róbert, Gera Pál és Viski Dávid még 2013 őszén zenekart alapított. Ez lett az R.P.D. A fiúk el is készítették az útvesztő dalát, illetve videóklipjét, melyet itt talál:

 

A mostani útvesztő újdonsága, hogy négy szabadulószobát is építettek, pontosabban ültettek a területre. Ha egy kicsit elmerülünk a számok világában: 5 hektáron terül el a teljes kukoricás, összesen 155 sor növény van, a sortávolság 76, a tőtávolság pedig 25 centi. Maga a pálya hossza 430 méter.

A Rónay családdal lehet kukoricázni - Videó!

Munkatársunktól. K.