2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-08 14:57:37

A raptorgyíkok is bevették Kiszombort

Még őshüllők esetleges támadásával is kellett annak számolnia, aki szombaton a kiszombori főtéren sétált. Raptorgyíkok szállták meg a községet, pontosabban szálltak ki egy kis piros autóból, hogy részt vehessenek a KIN-en, vagyis a Kiszombori Ifjúsági Napon. A megye több településéről is jöttek fiatalok, akik ilyen és ehhez hasonló érdekes nevet adtak a csapatuknak.

A raptorgyíkok is bevették Kiszombort

KIN, ami senkinek sem okozott kínt, hiszen egy igazán kellemes esemény részese lehet az, aki szombaton felkereste Kiszombort. A község főterén felállított hatalmas sátorban, illetve a körülötte szervezték meg a Kiszombori Ifjúsági Napot, melyen nem csupán helyi, hanem szegedi és apátfalvi fiatalok is részt vettek.

A raptorgyíkok is bevették Kiszombort

- A programot a KIK, vagyis a Kiszombori Ifjúsági Központ szervezte, ez már a harmadik alkalom - nyilatkozta Rácz Máté, a KIK önkéntes vezetője. A csapat nem csupán azért fiatal, mert fiatalok alkotják, hanem 2015-ben alakult. Az önkormányzatnak köszönhetően egy évvel később már be is költözhettek a teljesen felújított új székházukba, ahol rendszeresen rendeznek különféle foglalkozásokat a zombori gyerekeknek.

A raptorgyíkok is bevették Kiszombort

Az apátfalvi csapat

Az idei KIN eltért a két korábbitól, hiszen csapatversenyeket rendeztek. Nem csupán helyiek, hanem apátfalviak és szegediek is részt vettek rajta. Elsőként be kellett mutatniuk a kabalafigurájukat, majd jöttek a kérdések és a tréfás ügyességi játékok. Olyan feladat is akadt, hogy WC-gurigát kellett felszedegetni, de előtt gyorsan megkerülni, legalább tízszer, kicsit megszédülve ez már nem is ment olyan könnyen. A szegediek kabalája igen izgalmasra sikeredett, ugyanis a megyeszékhelyiek egy óriási őshüllőt hoztak, persze kartonból, s az volt a nevük: Raptorgyíkok.

A raptorgyíkok is bevették Kiszombort

A szegediek kabalája

- Az ilyen találkozók legfontosabb célja talán az, hogy megismerhessük a környék hasonló szervezeteit - vette át a szót Imre Krisztofer, az Apátfalvi Ijúsági Klub egyik tagja. A pátfalviak kabalával ugyan nem készültek, de helyette hoztak egy kis bemutatkozó videós összeállítást, mely segítségével könnyebben beleláthattak a házigazdák, illetve a KIN több vendége is abba, milyen is a községben az ifjúsági élet.

A raptorgyíkok is bevették Kiszombort

Munkatársunktól. K.