2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-4°C
-4°C
Felhős / -4°C
h / -4°C
k / -5°C
Reklám
Tudósító | 2017-12-28 16:18:35

A piacképes diploma ismérvei

Vidékfejlesztési agrármérnök alapszakot indít a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2018. szeptemberétől. Az összesen 7 féléves képzés széleskörű és piacképes ismeretekkel vértezi fel hallgatóit.

A piacképes diploma ismérvei

„A jövő szeptemberben induló Vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakot azoknak ajánljuk, akik szeretnének sokoldalú, korszerű és gyakorlatias gazdasági, szervezési és vezetési ismereteket elsajátítani, akik piacképes diplomát szeretnének szerezni, amellyel könnyedén el lehet helyezkedni. Célunk olyan speciális tudással rendelkező szakemberek képzése, akik mezőgazdasági ismereteik mellett jól ismerik a nemzeti és regionális gazdaságpolitikai és vidékfejlesztési terveket, s aktívan részt vesznek azok kialakításában és végrehajtásában” – ismertette az új alapszak főbb ismérveit dr. habil Horváth József, a Mezőgazdasági Kar dékánja.

Az intézmény dékánja a vidékfejlesztési agrármérnök alapszakkal kapcsolatban kiemelte, az ezzel a diplomával rendelkező végzett hallgatók számos területen kamatoztathatják tudásukat. „A Vidékfejlesztési agrármérnöki diplomával rendelkező szakemberekre igény van többek között a települési önkormányzatoknál, területfejlesztés, az agrárgazdaság és vidékfejlesztés szakigazgatási szerveinél, a vidékfejlesztési egyesületeknél és projektirodáknál, a szakmai érdekképviseletek és köztestületek és természetesen az agrárvállalkozások, illetve a pénzintézetek területén egyaránt. Az elsajátított ökonómiai, menedzsment, regionális és térségi ismeretek birtokában, ökológiai szemléletük alapján képesek a munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő szakmai munka végzésére, és ismereteiket a térségfejlesztés szolgálatába tudják állítani.”

A piacképes diploma ismérvei

Dr. habil Horváth József

A képzésben résztvevők – amelynek helyszíne Hódmezővásárhely – arról is tanulhatnak, hogy valójában mi is az a vidék, milyen kihívásokkal kell szembenézniük és legfőképpen a vidéken élő emberek miként tudnak jobbítani az életükön, az életkörülményeiken, a gazdasági, társadalmi, kulturális lehetőségeiken.Ezeket hogyan kell megtalálni és felépíteni, hogyan lehet őket fejlesztési erőforrásként felhasználni, olyan új lehetőségeket teremtve, amelyek pozitív változást tudnak hozni egy településnek és térségének.

A képzés nappali és levelező tagozaton történik. A képzés 6 félév elméleti és gyakorlati képzésből és egy félév mérnöki gyakorlatból áll.A szak elvégzése után helyben lehetőség van teljes kreditérték beszámításával megkezdeni a vidékfejlesztési agrármérnöki MSc képzést.

A képzésre a www.felvi.hu oldalon lehet jelentkezni 2018. február 15-ig.

 

Ács Helga