2017. október 22. vasárnap, Előd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
18°C
13°C
Felhős / 18°C
h / 13°C
k / 10°C
Regionális Hírek
Kovács Péter | 2012-10-10 09:40:59

A paprika feldolgozásáról régen és ma

Több mint 200 kiló fűszerpaprikát fűzhetnek, törhetnek, őrölhetnek azok, akik október 13-án, szombaton ellátogatnak az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjébe. A helyben, a szegedi tanyában termesztett fűszernövény hagyományos feldolgozási folyamatát nemcsak megismerhetik, de ki is próbálhatják az érdeklődők.

A paprika feldolgozásáról régen és ma

Az Olvasókör udvarán beindul a paprika törésére szolgáló külü, és a hasítás csínyját-bínját is elsajátíthatják a látogatók. A régi idők módszerei, paprikás hagyományaink mellett a modern feldolgozás technológiáját és eszközeit is megismerhetik a vendégek. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, paprikakereső játékokkal, a családokat finom paprikás ételek kóstolójával és paprikapiaccal is várják a szervezők.

A paprika feldolgozásáról régen és ma

Az Ópusztaszeri Emlékpark szomszédságában található Szeri Csárda különleges paprikás ételspecialitásokkal várja vendégeit!

 

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, skanzen, Olvasókör

Időpont: 2012. október 13. szombat 12 órától

Bővebb információ: www.opusztaszer.hu