2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-12-04 22:34:39

A nyugalom szigete az év végi rohanásban

Karácsony havában járunk, s az advent időszakának a családról, a lelki töltekezésről kellene szólnia. Ehelyett azonban rohanunk, teszünk-veszünk, szervezkedünk, évet zárunk, témazárókat írunk… vagyis a stressz az év utolsó havában kulminálódik. De szerencsére Zsibók Erika reflexológus masszőr segít nekünk kiszakadni a mókuskerékből, ráadásul csodás karácsonyi ajándékról is gondoskodhatunk a segítségével. Épkézláb című magazinunkban erről beszélgettünk.

A nyugalom szigete az év végi rohanásban

Erikánál megtaláljuk a nyugalom szigetét, hisz több módszerrel is tud nekünk segíteni a terhektől megszabadulni, és lecsendesíteni zaklatott elménket. Szükséges is hogy kicsit megálljunk, töltekezzünk. Egy kellemes masszázzsal, a hátunk mögött hagyhatjuk a hétköznapok taposómalmát. Több masszázsfajta közül is választhatunk. Kinek ez, kinek az esik jobban. A hideg időben például egyre többen keresik a lávaköves masszázst. Ennek során forró kövekkel masszírozza, simogatja át a testünket. Amellett, hogy az izmok ellazulnak, beindul a méregtelenítés, a nyirokkeringés is a szervezetünkben. Ehhez nagyon hasonlít az indiai olajos masszázs, amely során illatos olajokkal masszírozza át a testünket. Míg maga a masszázs a testre, az illat, az aromaterápia a lélekre van remek hatással. Utána úgy fogjuk magunkat érezni, mintha ki lennénk cserélve.

Erika reflexológus, ezért a talpmasszázs a szíve csücske. Egy óra talpmasszázs szintén pihentető hatással van ránk, igazán univerzális, korhatár nélkül, bárkinek segít. A reflexológia, azaz talpmasszázs előnyeit már az ókori egyiptomiak is fölfedezték, de az évezredek során valahogy háttérbe szorult. Majd az 1900-as évek elején egy amerikai orvos kezdett foglalkozni vele, így jutott el a nyugati kultúrákhoz. A teljes test leképeződik a talpunkon, minden szervünk megtalálható, kitapintható. A kezdődő panaszokat kis göböcskék, csomócskák jelzik a talpban, a reflexológus ezeket tudja kitapintani, és ezek masszírozásával csillapítani a tüneteket. Tehát a talpmasszázs nemcsak megmutatja a betegségeket, kezdődő problémákat, de akár a kezelésükben is hatékony segítség lehet. Mellette pedig segít a stressz oldásban, mint minden masszázs.

A nyugalom szigete az év végi rohanásban

Advent időszakában hajdan szigorú böjtöt tartottak elődeink. Ez többek között a test méregtelenítését volt hivatott szolgálni. Ezt a méregtelenítést most is érdemes lenne beiktatni az életünkbe. Amellett, hogy odafigyelünk a táplálkozásunkra, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, a nyirokmasszázs is hatékony segítséget jelenthet, ha szeretnénk a felgyülemlett káros anyagoktól megszabadulni.

A masszázsfajták mellett pedig van még két stresszoldó módszer, amellyel Zsibók Erika tud nekünk segíteni. Az egyik a Bach virágterápia, amelyet Edward Bach dolgozott ki. A Bach virágterápia szintén korhatár nélkül alkalmazható. Virágokat, növényeket ábrázoló képek közül kell kiválasztanunk azokat, amik éppen akkor a leginkább tetszenek, ezek a képek pedig megmutatják aktuális lelki állapotunkat, a jelenlegi élethelyzetünkben jelentkező problémákat, és azt is, hogy ezek a problémák milyen egészségügyi kockázatokat hordoznak. Az eredmény függvényében pedig személyre szabott keveréket kaphat az ember, amiből a nyelv alá kell csepegtetnünk. A Bach-esszencia segít eltávolodni a problémától, segít észrevenni a megoldást, a lehetőségeket. Szokták mondani, hogy ha Isten becsuk egy ajtót, valahol kinyit egy másikat – de amíg a csukott ajtóra meredünk, nem fogjuk észrevenni, hol nyílik a másik, a Bach cseppek ebben segítenek. Létezik a Bach virágterápiában az úgynevezett elsősegély csepp, ami egy általános keverék. Az elsősegély cseppeket is adhatjuk akár gyerekeknek is, hisz segít leküzdeni a stressz helyzeteket, könnyebben veszik majd az akadályokat. Rendkívül érdekes módszer, érdemes mindenkinek egy próbát tenni vele.

A nyugalom szigete az év végi rohanásban

A Bars kezelés szintén a stresszoldásban segít. Egyszerre hasonlít az akupunktúrához, a masszázshoz, kicsit a kineziológiához és a Bach virágterápiához, de mégis, teljesen eltér ezektől. A fejen található 32 pont – ezek az úgynevezett Bars pontok, melyeknek gyengéd érintése feloldja az agyban és testben rekedt régi energiákat, lehetővé téve, hogy így elinduljon egy könnyed változás. Ha a fejünket, agyunkat egy számítógéphez hasonlítjuk, akkor ezek a Bars pontok azok a „könyvtárak”, amelyekbe a sérelmeket, a negatív, sok esetben már fölösleges energiákat, információkat pakoljuk. A pontok megérintése pedig olyan, mintha megnyomnánk a törlés gombot. A blokkok, rossz érzések azonnal oldódnak. A tapasztalat szerint békesség, könnyedség jelenik meg, kevésbé lesz érzékeny az ember azokban a helyzetekben, amelyek korábban dühítették. Az egy órás kezelés után mintha minden a helyére kerülne. A Bars kezelés segít sokkal objektívebben szemlélni a dolgokat, kicsit kívül helyez bennünket az adott problémán.

Közeledik az alkalom, mikor elhalmozhatjuk egymást szeretettel, ajándékokkal. Ha valaki hasznos, kellemes ajándékkal szeretné meglepni családtagjait, olyasmit szeretne adni, ami biztosan mosolyt csal a másik arcára, annak ajánlott a Kényeztető utalvány, amely egyrészt kellemes élmény, másrészt egészségünkre is jótékony hatással lehet. A Kényeztető utalványok beszerezhetők és beválthatók Zsibók Erikánál - akár masszázsra (nyirok-, cellulit-, ajurvédikus olajos-, lávaköves-, sport-, talpmasszázsra), de választható akár állapotfelmérés Voll készülékkel és kvantum rezonanciás mérőkészülékkel, fül akupunktúra, Bars kezelés és Bach virágterápia is.

A nyugalom szigete az év végi rohanásban

De magunkat is megajándékozhatjuk egy kis lazítással, hisz az a családunknak is öröm, ha mi magunk jól vagyunk, kiegyensúlyozottak vagyunk az év legterheltebb időszakában is, és egy-másfél óra igazán nem sok. Szánjunk ennyit magunkra, és keressük fel Zsibók Erikát, Hódmezővásárhelyen, a Bethlen István utca 21-23. szám alatt. Telefonon érdeklődni és bejelentkezni a 70/630-84-89-es számon lehet. A facebookon is érdemes keresni Erikát: Zsibók Erika Reflexológus néven találjuk meg az oldalát. A nyitva tartás rugalmas, bármelyik hétköznapra bejelentkezhetünk reggel 8 és este 7 óra között. És ne feledjék a Kényeztető utalványt, ami csodás és hasznos ajándék lehet karácsonyra családtagoknak, barátoknak, vagy akár kollégáknak.

Kiskata