2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-30 11:07:11

A NAV fog a Táltos ügyében nyomozni

Bálint Gabriella, önkormányzati képviselő, a Táltos jelenlegi helyzetével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót az iskola előtt hétfőn.

Bálint Gabriella önkormányzati képviselő arról tájékoztatta a sajtó munkatársait hétfőn, hogy a Táltos iskolával kapcsolatos nyomozást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a NAV-nak adta át. Július közepén értesült szerkesztőségünk arról, hogy valami nincs rendben az iskola körül. Miután az ügy napvilágra került, az egymást érő fejlemények egészen odáig jutottak, hogy a Táltos igazgatónője augusztus elején elmondta: az iskola egy évre bezár! Mindezt természetesen azután, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata értesítette a sajtó képviselőit.

A NAV fog a Táltos ügyében nyomozni

Ezek után Bálint Gabriella augusztus 7-én bejelentette: feljelenti a Táltos iskolát működtető alapítványt. A nyomozást, az önkormányzati képviselő jelenlegi bejelentése szerint, a NAV folytatja majd a jövőben.

A NAV fog a Táltos ügyében nyomozni

A tanév kezdete óta, nem esett szó az iskola körüli botrányról, így Bálint Gabriella tájékoztatott a gyermekek helyzetéről is. Az iskola volt tanulóit, ugyanis állami és egyházi fenntartású iskolákba lettek elhelyezve. Az önkormányzati képviselő arról számolt be a sajtó munkatársainak, hogy a 86 gyermekből, 3 iskolás és 1 óvodás esetében voltak problémák, egyébként a gyermekek új intézményekbe való integrációja sikeres volt.

n.j.