2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-03-17 22:25:50

A nagy visszatérés

Öt év szünet után visszatér a színpadra a Végletek nevű hódmezővásárhelyi rock banda. A formáció a régi felállással, de megújult zenei hangzással indul el újfent a rock’n’roll rögös ösvényén. Erről beszélgettünk Török Lászlóval, a Végletek zenekar basszusgitárosával a Rádió 7 pénteki Kívánságműsorában.

A nagy visszatérés

A zenekar 1999-ben alakult Hódmezővásárhelyen. Azóta az egész megyét bejárták, több száz koncertet adtak, s még a Balatonon is felfigyeltek rájuk, a magyar tenger partján is koncerteztek. Játszottak már olyan neves zenekarokkal, mint például a Lord, Bikini és az Ismerős Arcok.

2012-ben jött a szomorú hír, hogy a Végletek visszavonul. A banda basszusgitárosa, Török László családi okok miatt a kilépés mellett döntött, a többiek pedig nem akarták folytatni a zenélést Végletek néven. Az együttes többi tagja, Szögi Ödön, Fekete Benő, Horváth László és Kószó Péter megalakította a Venzo nevű formációt, amivel a srácok kicsit csendesebben csordogáltak a zene változatos sodrású folyójában.

A nagy visszatérés

A Végletek 2013-ban és 2014-ben még adott 1-1 koncertet, ám azóta nem láthatták őket a rajongók színpadon. Egészen mostanáig, ugyanis a zenekar bejelentette, hogy visszatér. Hódmezővásárhely egyik legismertebb bandája tehát újra összeáll, hogy új dalokat írjanak, hiszen rengeteg mondanivalójuk van még. A felállás marad a régi: Szögi Ödön – ének, Török László – basszusgitár, Fekete Benő – szólógitár, Horváth László – szólógitár, Kószó Péter – dob, a technikusi feladatokat pedig Jákri Tamás látja el.

A nagy visszatérésTörök László

A megújult hangzást, a leporolt, felturbózott régi dalokat március 24-én, pénteken hallhatja a nagyérdemű a hódmezővásárhelyi New Penna Klubban.

 

Sz.Viktor