2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2018-01-06 23:39:14

A muzsika és a mozdulatok harmóniája

54 pár mutatta be tánctudását szombat este a hódmezővásárhelyi Fekete Sas dísztermében. A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium táncestjén angolkeringőt, cha-cha-cha-t és csárdást láthattak a hozzátartozók, tanárok.

A muzsika és a mozdulatok harmóniája

Szeptember második hete óta 108 diák készült lázasan arra, hogy birtokba vegyék a Fekete Sas dísztermét. A január hatodikai diákbált Hódiné Földesi Sára igazgató nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a tánc közelséget jelent. Közelséget a táncpárok között, és azok között, akik a körül vették a diákokat a hosszú iskolás évek alatt.

A muzsika és a mozdulatok harmóniájaHódiné Földesi Sára

Miután a táncosok engedélyt kaptak a bál megkezdéséhez, sorra érkeztek a párok a parkettre. A közönség láthatott angolkeringőt, cha-cha-cha-t és csárdást. A táncokat Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László tanította be.

Mindig van egy kis nehézség a tánctanítás során, de ezeket az akadályokat könnyen át tudjuk lépni és a végeredmény az nagyon jó lett. Az első két tánccal igazán könnyen boldogultunk. Az utolsó tánc, ahol mind az 54 pár a parketten volt, már kicsit nehezebb volt a helyhiány miatt, de ezt is megoldottuk” – nyilatkozta Rostás Edit és Bakacsi László.

A muzsika és a mozdulatok harmóniájaRostás Edit és Bakacsi László

A táncokat a diákok és a tanárok együtt választották ki. A csárdás már hagyomány, ezért került bele a repertoárba. A másik két táncot úgy választották ki, hogy a két tánctanár zenéket vitt a gyerekeknek, és amelyik zene tetszett nekik, arra alkottak koreográfiát.

A muzsika és a mozdulatok harmóniája

Nagyon szuper volt a mai este. Jó, hogy ilyen sokan voltak és a család is itt volt. Izgultunk kicsit, de szerencsére jól sült el minden, élveztük nagyon a táncot. Nekem a cha-cha-cha volt a kedvencem, és egyben ez is volt a legnehezebb. Kicsit könnyebb dolgom volt, mert táncos vagyok, de azért nem volt sétagalopp. Nagyon szerettem volna csipkés ruhát, ezért választottam ezt. Nem bántam meg ezt a választást, könnyű volt benne táncolni” – mondta el Várkonyi Kamilla, aki Törjék Ádámmal táncolt.

A muzsika és a mozdulatok harmóniájaVárkonyi Kamilla és Törjék Ádám

Halasi Vanda és Kovács Gábor az életben ugyan egy párt alkotnak, de nem együtt táncoltak. Még csak fél éve vannak együtt, és már régebb óta meg volt beszélve, hogy ki kivel ropja majd, ezért nem táncoltak együtt. Vanda a haját romantikus stílusúra csináltatta, hiszen ez illik a ruhájához, és tetszik neki ez a hajviselet.

A muzsika és a mozdulatok harmóniájaHalasi Vanda és Kovács Gábor

A nyitótáncok után a közönség is kedvet kapott a bugizáshoz, és elfoglalták a táncteret. A talpalávalót a bálteremben a Black Five zenekar, a kisteremben pedig Arany-Tóth Attila szolgáltatta.

A muzsika és a mozdulatok harmóniájaA Black Five zenekar

A bál védnökei Dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Dr. Fekete Károly püspök Tiszántúli Református Egyházkerület és Dr. Kiss-Rigó László püspök Szeged-Csanádi Egyházmegye voltak.

A muzsika és a mozdulatok harmóniája

Sz.Viktor

Fotók: Sz.Viktor, n.j