2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-13 20:03:02

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztései

Almási István polgármester, Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármesterek tartottak lakossági fórumot kedd délután Hódmezővásárhelyen, a Hóvirág és a Rudnay utca kereszteződésénél. A fórumon a városvezetők tájékoztatták a megjelenteket a városban végbemenő fejlesztésekről, majd a lakosok feltehették kérdéseiket, valamint segítséget kérhettek a problémájuk megoldásához.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztései

Kószó Péter alpolgármester kitért a Magyarországot veszélyeztető migrációs helyzetről, és elmondta, hogy amennyiben ez az évi 1 milliós migráns áradat folytatódik, 2050-re Európa és Magyarország lakosságának 50%-a muszlim hitű lesz, 2100-ra pedig a kereszténységnek írmagja sem marad. Szó esett a Modern Városok Programról, és arról is, aminek elsődleges célja, hogy a megyei jogú városok a helyi gazdasági élet motorjai legyenek.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztéseiKószó Péter

A Kertvárosiban, a Kodály Zoltán utcában még mindig katasztrofális a helyzet, amikor 10 mm-t meghaladó esőzés van. A városnak már van egy komplex programja, ami ugyan a Kertvárost nem érinti, de Tabánban és Susánban már működnek. Ezek a beruházások milliárdos beruházások.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztései

Korábbiakban már többen kérték, hogy a kőfalat újítsa meg a város. Erre már több mint 50 millió forintot költöttek. Tervek vannak a Hősök terének teljes rekonstrukciójáról, kertészeti benépesítéséről is. A bölcsőde és a volt Corvin épülete is teljesen felújításra került.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztései

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy ahhoz, hogy Vásárhely gazdagodjon, vállalkozókat, vállalkozásokat kell bevonzani a városba. Ehhez az kell, hogy cégek könnyedén és gyorsan el tudjanak jutni Hódmezővásárhelyre. Ezért kérték Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a 47-es főút legyen négysávosítva Szegedtől Debrecenig. A most épülő északi elkerülő út is úgy épül, hogy a másik két sávnak is meg van már a helye, minden további nélkül bővíthető lesz. A TramTrain is szóba került, ami szintén élénkíteni a város gazdaságát. Az alpolgármester kitért a panelházak állapotára is, amik több mint 40 éve épültek, és felújításra szorulnak.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztéseiHegedűs Zoltán

Az utcafórumon természetesen a lakók is kérdezhettek a politikusoktól. Szenténé Kálvai Mária, Hóvirág utcai lakos arra panaszkodott, hogy a buszmegállókban nincsenek szemetesek, így a hulladék a megállóban a földön hever.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztéseiSzenténé Kálvai Mária

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy közel 160 szemetest rendeltek a tavalyi évben, ezek döntő többsége kihelyezésre is került, a hiányzó ládákat pedig pótolni fogják.

Érkeztek továbbá kérdések a járdák felújításával kapcsolatos kérdések, valamint többen jelezték a padok rossz állapotát. Ezek felújítását a közmunkaprogramban résztvevők végzik, és az elmúlt esztendőben sok padot újítottak fel, és a helyreállításokat továbbra is folytatják.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztései

Felmerült, hogy a Hóvirág utcán a nemes padka, ami 2-3 éve készült el, betaposásra került. Így most már van egy perem az út széle és a padka között, aminek javítására megpróbálnak megoldást találni.

A múlt, a jelen és a jövő fejlesztései

 

Sz.Viktor