2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-12-06 17:24:14

A Mikulás is futott a kicsikkel - Galéria!

Közel 160 gyerek teljesítette a távot - a kicsik 800, a nagyok pedig 1600 métert - szerdán a maroslelei Mikulás-futáson. A község központjában tartott sporteseményt Haramia-koncert színesítette. Eljött a Télapó is, aki nem csupán ajándékkal érkezett, hanem az ovisokkal néhány métert futott is.

A Mikulás is futott a kicsikkel - Galéria!

A maroslelei önkormányzat és a helyi általános iskola immáron harmadik alkalommal rendezte meg az egyre népszerűbb Mikulás-futást. Szerdán a község központjában felállított Rádió 7-es kaputól indultak a versenyzők és ide is tértek vissza, miután teljesítették a távot.

A Mikulás is futott a kicsikkel - Galéria!

- Életkor és nem szerint soroltuk be a gyerekeket, az átalános iskola alsó tagozatosainak, valamint az ovisoknak egy, a felsősöknek pedig két kört kellett megtenniük, egy kör nagyjából 800 méter - nyilatkozta Schulcz János. Az iskola igazgató-helyettese, aki egyben alpolgármester is hozzátette: nem is igazi Mikulás-futás az, ahol nem jelenik meg maga a névadó. Természetesen most is eljött a gyerekek piros ruhás, hatalmas fehér szakállt viselő kedvence.

A Mikulás is futott a kicsikkel - Galéria!

A Haramia együttessel együtt énekeltek, táncoltak a lelei gyerekek

A Mikulás nem csupán eljött, hanem ajándékot is osztott azoknak, akik egész évebn jók voltak. Az ovisok legnagyobb örömére a Télapó - korát és nagy poacakját meghazudtolva - néhány métert le is futott velük. - Nagyon jól sikerült a rendezvényünk, hiszen közel 160 gyermeket tudtunk vele megmozgatni - összegzett Schulcz János. A célba érteket a nyugdíjas klub tagjai forró teával várták.

A Mikulás is futott a kicsikkel - Galéria!

Buza Alexa is a kezdetek óta részt vesz ezen az eseményen. - Annyira futni nem szeretek, az én kedvenc sportom a fitnesz, heti többször is járok edzésre - árulta el a helyi általános iskola végzőse, aki felsősként 1600 métert futott. A nyolcadikos lány szeptembertől a makói József Attila Gimnázium média fakultációján szeretne továbbtanulni, mert elmondása szerint nagyon érdekli az újságírás.

A Mikulás is futott a kicsikkel - Galéria!

Buza Alexa

Munkatársunktól. K.