2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Reklám
Tudósító | 2017-10-16 15:27:48

A Mezőgazdasági Kar mesterszakjának részletei

Keresztféléves képzés keretében indít a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakot Hódmezővásárhelyen, 2018. februárjában, nappali és levelező tagozaton, államilag támogatott és önköltséges formában.

A Mezőgazdasági Kar mesterszakjának részletei

A felvételi tájékoztató 2017. október 15-én jelent meg a www.felvi.hu honlapon, ahol megtekinthető a jelentkezés módja és a jelentkezési feltételek is. Dr. Komarek Levente, a Mezőgazdasági Kar oktatási és közkapcsolati dékánhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a felvételi tájékoztatóban a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szak képzési helyszíneként Szeged van feltüntetve, azonban ezt a szakot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara indítja Hódmezővásárhelyen, ennek értelmében az oktatás és a hallgatók adminisztrációja is Hódmezővásárhelyen lesz.

A jelentkezési határidő a mesterképzésre 2017. november 15., a jelentkezés kizárólag elektronikus úton történhet, feltétel pedig felsőfokú oklevél.

„A képzésre felvételt nyerhetnek az agrártudományi, a gazdaságtudományi, a természettudományi és a társadalomtudományi képzési területen szerezett alapdiplomával rendelkezők” – ismertette dr. Komarek Levente, majd kiemelte, a vidékfejlesztési agrármérnökök az erőforrások optimális felhasználását biztosító termelő, elosztó és szabályozási, valamint a termeléssel, a szolgáltatásokkal összefüggő szervezési és irányítási folyamatokat felügyelik. A hallgatók, tanulmányaik során részletesen megismerik majd az európai és a magyarországi vidék-és területfejlesztés működésének sajátosságait és a sajátosságok okait, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakigazgatás rendszerét és működését. Alkalmasak lesznek tervező-fejlesztő mérnöki, kutatói, illetve vezetői munkakörök betöltésére. Képesek lesznek pályázatok írására, projektek menedzselésére, szaktanácsadási feladatok ellátásra. A végzett mérnökök felkészültek lesznek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

A Mezőgazdasági Kar mesterszakjának részleteiDr. Komarek Levente

A tantervi órák nappali tagozaton, munkanapokon, levelező tagozaton pedig a konzultációk hétvégén, elsősorban pénteki és szombati napokon lesznek.

A kar Tanulmányi és Továbbképzési Osztálya készséggel fogadja a kérdéseket és érdeklődéseket a to@mgk.u-szeged.hu e-mail címen, illetve a 62/532-990-es telefonszámon.

Ács Helga