2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Sport
Égető Réka | 2017-08-02 17:06:07

A megye éléről várják a folytatást

A maroslelei Nagypál Zoltán eddigi teljesítménye alapján az élről várja a póni-fogathajtás utolsó, algyői fordulóját. Ha minden jól megy, akkor a Csongrád megyei elsőség is meglehet, hogy aztán az országos döntőben bizonyíthasson a fiatalember. Zoltánnal és édesapjával a Rádió 7 stúdiójában beszélgettünk.

A megye éléről várják a folytatást

Az ifjabbik Zoltán számára szinte karnyújtásnyira, vagy inkább egy póniugratásra van a megyei bajnokság megnyerése. Számos verseny és a megyei fordulókon való sikeres szerepelés van a háta mögött, amelyek azt eredményezték, hogy jelenleg a tabella élén ő áll, megelőzve társait négy ponttal. Az utolsó megyei fordulót augusztus 12-én rendezik meg Algyőn, ahol első vagy második helyezést kell elérnie Zolinak, hogy bebiztosítsa a vezetést, és majd a megyei döntőn (augusztus 27-én lesz Makón) eldől, hogy ki lesz a bajnok. A megyei rangsor alapján pedig az országos döntőbe is bejuthat Zoli, ugyanis a 3 legjobb képviselheti csapatban Csongrád megyét a szeptember 16-i országos versenyen.

Sok mindenen múlik azonban az, hogy mindez megvalósulhasson. „Természetesen ez múlik az edzéseken, a lovaknak a formáján, de legfőképpen rajtam. Nagyon szeretném megnyerni a bajnokságot. A sorsom a kezemben van. Ha én lennék a megyei bajnok, akkor tőlem várnák el a legjobb teljesítményt az országos döntőben is. Szeretném majd a csapatot felhúzni a dobogóra, de ez egyelőre még a jövő zenéje” – fogalmazott a majd’ 15 éves Zoli, aki C kategóriában versenyez póni kettes fogattal. Sok múlik persze a pónikon is: Bolygó és Foxi húzza a Kéktói Ménes Lovas Egyesületben versenyző fiú fogatát.

A megye éléről várják a folytatást

Az ifjabbik Nagypál Zoltán

A versenyeken nagyon összetett feladatokat kell, nagyon pontosan végrehajtani. Ezekre mondott pár példát Zoli:

A megye éléről várják a folytatást

Nagypál Zoltán

Zoli édesapja, Nagypál Zoltán nagyon büszke fia eddigi teljesítményére. „Bízok benne, hogy nagyon szépen és kiváló eredményekkel zárul ez az év” – foglalta össze reményeit Zoltán, aki korábban versenyzőként, most már trénerként, szponzorként vesz részt fia karrierjében. Jelenleg napi másfél órát foglalkoznak a fogattal, hogy készüljenek egyrészt a megyei fordulóra, másrészt az augusztus 11-én kezdődő VIII. Kéktó Fesztiválra, ugyanis azon is részt vesznek Nagypálék. A jövő évi tervekről az idősebb Nagypál Zoltánt kérdeztük:

ÉR.