2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-04-19 16:30:38

A megemelt díj mérséklését kérik

A hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakópark négy képviselője az elsősorban kötelező szolgáltatások csökkentésével szeretné elérni, hogy a nem régiben megemelt közös költség összegét mérsékeljék az intézményben – tájékoztatta Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtó képviselőit szerdán délután a Polgármesteri Hivatalban.

A megemelt díj mérséklését kérikHegedűs Zoltán alpolgármester

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Nyugdíjas Lakóparkban élők számára havi 13 ezer forintról 20 ezer forintra emelték a közös költség díját. A lakópark képviselői megértették és elfogadták az eléjük tárt számok alapján a térítési díj emelését, azonban azt kérték, hogy ha másképpen nem, akkor az elsősorban kötelező szolgáltatások csökkentésével nézze meg a menedzsment, hogy lehet –e mérsékelni a megemelt általány díjon – mondta a sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán alpolgármester.

A képviselők álláspontja szerint csak azokért a szolgáltatásokért kellene fizetni, amelyet valóban igénybe vesznek. Három ilyen területet jelöltek meg: kérték, a gyógytorna kerüljön át a kötelező szolgáltatások köréből a választható kategóriába, a könyvtár és internet használatát töröljék el, illetve a buszjárat megszüntetését is megemlítették. Ez utóbbi szolgáltatás arról gondoskodott, hogy a lakókat minden hónapban eljutassa elsősorban a vásárhelyi piacra, illetve a temetőkbe.

A menedzsment kiszámolta, mennyibe kerülnek ennek a költségei, az eredményekről Hegedűs Zoltán alpolgármestert hallják.

A megemelt díj mérséklését kérik

A Nyugdíjas Lakópark képviselői a telefonhasználat díját is felvetették, ezzel kapcsolatban arra a döntésre jutott a menedzsment, hogy ez a kategória választhatóvá válik, amennyiben valaki kimenő hívásra akarja használni a készüléket. Természetesen a segélyhívás továbbra is térítés nélkül használható.

Hegedűs Zoltán arról is beszámolt a szerdai sajtótájékoztatón, hogy a négy képviselő kéri a szolgáltatási szerződésben jelen lévő kérvény-lehetőség eltörlését, amely arra vonatkozik, hogy ha egy lakó 14 napot meghaladó kórházi kezelésben részesül, igényelheti, hogy a lakóparknak megfizetett térítési díjat 30%-kal csökkentsék, maximum 90 napig. „Sem én, sem a menedzsment nem tudjuk támogatni a képviselők felvetését, nem szabad a bent lakók érdekében megszüntetni” – emelte ki tájékoztatója alatt több alkalommal is Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Ács Helga