2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-11 11:52:13

A Maros-part új utcái - 20 év után

Strand körút, Zöldház és Vadászház utca, valamint Nyárfa, Szélsőzug, Erdő és Tisztás köz - többek között ezekkel bővült a makói utcák, közök sora. A Maros-parti üdülőterületen kedden kezdték el az új táblák kihelyezését. Ezzel a nyaralótulajdonosok közel húsz esztendős óhaja vált valóra.

A Maros-part új utcái - 20 év után

Nem volt egyszerű dolga annak - legyen az vendég vagy akár pizzafutár - aki meg akart találni egy épületet a makói Maros-parti üdülőterületen. Ezt korábban csak úgy tudta meglelni, ha helyrajzi szám alapján keresgélt, de sokkal egyszerűbb volt a helyszíni kérdezés. Ez már a múlt, ugyanis utcaneveket, illetve házszámokat kapott a terület. A táblák kihelyezését kedden kezdték el, melyre a sajtó képviselőit is meghívták.

A Maros-part új utcái - 20 év után

Az ingatlantulajdonosok közel húsze esztendeje kérik folyamatosan, hogy legyenek náluk is végre utcák, házszámok. - A Maros-parti Baráti Kör tagja kerestek meg engem ezzel a kéréssel, s ezzel sikerült elindítanunk ezt a rég várt folyamatot - nyilatkozta Toldi János települési képviselő. A baráti kör az óhajon kívül javaslattal is érkezett, vagyis segítettek az utcákat, közöket elnevezni. Ennek a részleteit Toldi Jánostól itt hallja:

A Maros-part új utcái - 20 év után

A Maros-part új utcái - 20 év után

Olaszék nyaralója most már a Strand körúton található

Toldi János képviselő és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője egy hatalmas térkép segítségével keresték meg, hogy az Olasz család nyaralójának mi is lett a pontos címe. Kiderült: Strand körút 58. - Nagyon jó ötletnek tartom az elnevezéseket, mert aki itt lakik a természetben, ahhoz is mostantól ugyan úgy el fog jutni a levél, mint a belvárosban élőkhöz - vette át a szót Olaszné Veszelovszky Erika. Az édesanya szerint a tájékozódás is sokkal könnyebb lesz. Példaként felhozta, hogy a párja Hódmezővásárhely-Kishomokról származik, ahol szintén nemrég kaptak nevet az utcák és a közök. Olaszék a két gyermekükkel, a 1,5 éves Bencével és a 13 éves Márkkal a lehető legtöbb időt töltik a Maros-parton.

A Maros-part új utcái - 20 év után

Mi és merre van? Keresgélés a térképen

- Összesen 24 darab tábla készült el, melyeket most kezdtünk el felszerelni - tudtuk meg Szűcs Jánostól. A műszaki vezető hozzátette: nem csupán utca- és közneves, hanem két nagy térképes tábla is segíti majd a gyorsabb tájékozódást. Nem minden ingatlannál van kerítés, így néhol oszlopra kerül a tábla, mint például a Tisztás köz elején. A házszámok beszerzése és kihelyezése a tulajdonosok feladata lesz, miután kiértesítették őket a pontos címükről. Ez azonban továbbra sem jelenti azt, hogy be lehetne jelentkezni ezekre az ingatlanokra, mivel hullámtérben állnak a házak, s árvíz esetén nem lehet őket megközelíteni. Pár napon belül pedig már a GPS-rendszerre is felkerülnek ezek az új makói utcák, közök.

A Maros-part új utcái - 20 év után

Munkatársunktól. K.