2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-07 15:39:45

A makói Lesiből is váljon lakóövezet!

- A makói Lesi városrészben lévő ingatlanokat is minősítsék át lakóházakká! - kérte ehhez Papp Lajosné pénteken Lázár János segítségét. A miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Maros-parti városban tartott fogadóórát, ahol szóbe került még jelzáloghitel, illetve a Hagymatikum jegyárai is.

A makói Lesiből is váljon lakóövezet!

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője péneken délután a makói városházi irodjában tartott fogadóórát. A politikust tizenöten keresték fel ügyes-bajos dolgaikkal. A többségük személyes jellegű volt, olyan idős asszony is érkezett, aki jelzáloghitellel kapocslatban kért segítséget.

A makói Lesiből is váljon lakóövezet!

Egy apátfalvi férfi azért jött el, mert a makói fürdőben a kistérség nyugdíjasainak megszüntették a gyógykezelésekhez járó kedvezményt, s ennek okára volt kíváncsi. A jelenlévő Farkas Éva Erzsébet polgármestertől kapta meg a választ: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár már nem finanszírozza ezeket a kezeléseket, a makói önkormányzat viszont átvállalta a város időseitől ezt a plusz kiadást. A kistérségben lévő többi településen is az adott önkormányzatok döntik el, segítik-e ezzel a nyugdíjasokat vagy sem. - A lényeg, hogy ezt a kedvezményt nem a makói városvezetés vette el - szögezte le Lázár János.

A makói Lesiből is váljon lakóövezet!

Papp Lajosné nem csak saját, hanem egy teljes városrész ügyében húzott pénteken sorszámot. - Nagyon sokan élünk Lesiben, maga a környezet nagyon szép, olyan mintha, most is tanyánk lenne, hiszen a 69 esztendőmből majd 47-et így laktam, ezért is ragaszkodom ehhez a városrészhez - sorolta Erzsike néni. Az idős asszony - a lesiek nevében - azt szeretné, ha az ingatlanjaikat lakóházzá minősítenék, hiszen jelenleg zártkert a besorolásuk. Emellett azt is kérte a politikustól, hogy egy kicsit több figyelmet fordítsanak Lesire, épüljenek járdák, utak. A Vasút sort nemrég újították fel, de csak a lyukakat töltötték fel rajta. Azt javasolták Papp Lajosnénak, hogy egy kicsit még legyen türelemmel, mert 2018-ban fejlesztések várhatóak ezen a területen is. Vállalkozók is eljöttek a fogadóórára. Egy házaspár olyan pályazati lehetőségek iránt érdeklődött, melyek segítségével fokhagyma- és burgonyatermesztését megkönnyítő eszközöket lehet vásárolni. Egy másik vállalkozó pedig egy tisztázatlan jogi ügyet szeretet volna orvosolni. Napelemeket kíván felszerelni a telephelyén, csak ezt egy vitás helyzet miatt nem teheti meg. A panaszokat felírták, s valamennyinek megkeresik a megoldását - kapták a választ az érdeklődők.

A makói Lesiből is váljon lakóövezet!

Munkatársunktól. K.