2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2017-04-27 11:32:32

A makói Jobbik zöld programja

Helyi energiatermelő telepek létrehozása, állatmenhelyek kialakítása, illetve támogatása, valamint a makói elkerülő út mentén egy úgynevezett védő fasor telepítése - összefoglalva ez a lényege a makói Jobbik zöld programjának. Ennek a részleteiről csütörtökön adott tájékoztatást dr. Kiss Attila, a párt 4-es számú választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje és Zeitler Ádám kampányfőnök.

A makói Jobbik zöld programja

A Jobbik makói alapszervezete is készül a 2018-as országgyűlési választásokra. A 4-es kerületben dr. Kiss Attila indul a párt színeiben. Csütörtökön a jelölt, valamint Zeitler Ádám kampányfőnök tartott sajtótájékoztatott a Széchenyi téri irodájukban. Ennek legfontosabb eleme a választókerületi programjuk volt, s azon belül is azok, melyek a környezet védelméről szólnak.

A makói Jobbik zöld programja

- A jelöltünk programja 12 fejezetből áll, ebből 36 pont Hódmezővásárhelyre és környékére, s ugyancsak 36 Makóra és kistérségére vonatkozik - sorolta Zeitler Ádám. Ebből most azt a hármat fejtették ki, mely a környezetvédelmét szorgalmazzák. - Az egyik az úgynevezett védő fasor telepítése a makói elkerülő út mentén, ezt már a városi testületi ülésen többször is felvetettem, valamint még Lázár János miniszter is egyetértett velem abban, hogy erre szükség van - fejtette ki Zeitler Ádám. A fiatal politikus kiemelte: ez nem csupán a szálló por koncentrációját csökkenti, hanem nyaranta pozitív klímatikus hatása is van a városra nézve.

A makói Jobbik zöld programja

- Környezetünk védelme kapcsán a Jobbik minden eszközzel megpróbálja megakadályozni az illegális hulladéklerakók elterjedését, nem csupán a magyar, hanem a külföldi szemetelők ellen is határozattabban fel kívánunk lépni - vette át a szót dr. Kiss Attila. A jelölt foglalkozására nézve állatorvos, így természetes, hogy az állatok védelme is kiemelt szerepet kapott a programjában. Ennek része, hogy az állatok kínzóit még szigorúbban büntetnék. - Hódmezővásárhelyen már működik egy jó állatmenhely, ezt támogatni kívánom, illetve egy hasonlót szeretnénk Makón is kialakítani - tette hozzá Kiss Attila.

A makói Jobbik zöld programja

- A megújuló energiák felhasználása folyamatosan emelkedik, ezt a jó tendenciát szeretnénk mi is folytatni, gondolok itt arra, hogy például helyi energiatermelő telepeket lehetne kialakítani - mondta a Jobbik jelöltje. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az élhetőbb környezet részeként a családi házak szigetelését is szorgalmazza a párt.

Munkatársunktól K.