2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-05 17:42:13

A Makó már készül a Fradira

A Ferencvárossal játszik barátságos mérkőzést vasárnap 14.30-tól az M-Foci Kft., előtte pedig gyermek focitornát rendeznek. Ezzel avatják fel az elkészült új sportkomplexumot. A helyszínen, vagyis a Makói Városi Sportpályán, illetve ahogy a helyiek hívják: a Vasas-pályán erről csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A Makó már készül a Fradira

A labdarúgók már augusztustól birtokba vehették a makói Vasas-pályán az új sportkomplexumot. Az ünnepélyes átadót október 8-án, vasárnap 14 órától rendezik. Elsőként a gyerekek kapnak főszerepet, ugyanis focitornát szerveznek nekik. A nap slágere azonban a Ferencváros bemutatkozása lesz. Magyarország egyik legnépszerűbb klubja játszik 14.30-tól barátságos mérkőzést a hazaiakkal, vagyis az M-Foci Kft.-vel. Erről csütörtökön a helyszínen tájákozta a sajtó képviselőit Czirbus Gábor alpolgármester, Gyömbér Péter, a Marosmenti Utánpótlás Futball Club (MUFC) elnöke és Rakonczai Zoltán, a M-Foci Kft. csapatkapitánya.

A Makó már készül a Fradira

- Összesen 405 millió forintból épült meg ez a komplexum, a költségekhez a város 120 millióval járult hozzá - nyilatkozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester hozzátette: az önkormányzat számára fontos a lakók egészsége, ezért a meglévő sportlétesítményeket felújítják, illetve újakat is terveznek. Czirbus Gábor ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

A Makó már készül a Fradira

A Makó már készül a Fradira

Az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek Makón

- Nem csupán makói, hanem a környező településekről bejáró gyerekekkel is foglalkozunk, több mint háromszázan fociznak nálunk - vette át a szót a MUFC elnöke. Gyömbér Péter azt is elmondta: ő 1963-ban kezdett el a régi pályán játszani, s már akkor ráfért volna egy felújítás. Hogy pontosan milyen tornát is rendeznek vasárnap, illetve a klub életéről is beszélt Gyömbér Péter, íme:

A Makó már készül a Fradira

A Makó már készül a Fradira

Rakonczai Zoltán már annak az NB II-es Makónak is a tagja volt, mely kupameccset játszott az FTC-vel. - A vasárnapi összecsapás lényegesen más lesz, hiszen ennek nem lesz tétje, a cél, hogy a nézők jól szórakozzanak - árulta el a csapatkapitány. Rakonczai Zoltánt hallja:

A Makó már készül a Fradira

A Makó már készül a Fradira

Munkatársunktól. K.