2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
2°C
Köd / 4°C
szo / 2°C
v / 1°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-06-21 09:29:04

A mák napja a gyógynövénykertben

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013-ban új kezdeményezést indított útjára. Az Év Gyógynövényének megválasztásával évről évre újabb gyógynövényre irányul a figyelem, és a kiválasztott növénnyel kapcsolatos ismeretek, hatásával, alkalmazásával összefüggő fontosabb információk az érdeklődők széles köréhez juthatnak el

A mák napja a gyógynövénykertben

Az algyői Ezerjófű Közhasznú Egyesület évek óta megrendezi nyár eleji nyílt napját az egészségmegőrzésről és a gyógynövények szakszerű alkalmazásáról, a hagyományteremtés szándékával rendezik meg 2017-ben a nyílt napot az Év Gyógynövénye, a Mák jegyében.

A szervezők közös törekvése, hogy a nyílt nap hozzájáruljon az egészséges életmód technikáinak és a gyógynövények szakszerű alkalmazásának terjedéséhez.

A nyílt napot Magyar Anna nyitja meg, majd kertbemutató indul Berek Ágota egyesületi elnök vezetésével. Ezt követi egy beszélgetés, amely bemutatja az Ezerjófű Közhasznú Egyesület és a Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztály tevékenységét, eredményeit.  Dr. Tóth Barbara, Dr. Csupor Dezső és dr. Jakab Péter négy szakmai előadása fog elhangzani a mákról, a kulturális műsorokat pedig a Cserregő Bábtársulat és Szűcs Miklós és zenekara adja. A program teljes ideje alatt lehet foglalkozni játékos feladatmegoldásokkal, kézművességgel, gyógyteák, gyógynövényes kézműves sörök és mákos ételek kóstolásával. A rendezvény alatt büfé és kézműves termékek vására is várja a látogatókat.

2017 június 24-én 10:00 órától 16:00 óráig az Ezerjófű Kertben és az EzerJóHázban kerül sor a rendezvényre.

Forrás: Kovács László