2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-11-10 12:16:19

A listavezető otthonába látogat a HFC

Az NB III-as bajnokság éllovasával, a Tiszakécske gárdájával mérkőzik szombaton a Hódmezővásárhelyi FC. Kökény Tamásékra kifejezetten nehéz találkozó vár, ugyanakkor múlt heti győzelmükből erőt és lendületet meríthetnek a kék-sárgák.

A listavezető otthonába látogat a HFC

Kiváló produkciót nyújtott az elmúlt hétvégén a Kozármisleny ellen a vásárhelyi labdarúgó csapat. Mondhatni minden klappolt a gárda első novemberi mérkőzésén, a védekezés jól működött, a támadásokkal sem volt probléma, ráadásul a szerencsével sem állt hadi lábon a csapat. A 3-0-ra megnyert mérkőzésen Prasler Thomas 65 méterről szerzett bombagólt, de Faggyas Milán is meglőtte 8. vásárhelyi gólját és Ablonczy Gerjén is bevette a mislenyi kaput.

A Hódmezővásárhelyre azonban a hétvégén egy komoly csata vár. A listavezető Tiszakécske ellen bizonyíthatnak a Szűcs tanítványok.

A Bács-Kiskun megyeiek teljesítménye egészen lehengerlő. Frissen feljutó csapatként, tizenhárom fordulót követően 29 ponttal vezetik a tabellát. 9 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a mérlegük. Emellett eddig minden meccsükön szereztek legalább egy gólt. Az együttesben ismerős nevek és arcok is lehetnek. Puskás Zoltán az előző őszi szezont Hódmezővásárhelyen töltötte, hat gólt szerzett akkor és jelenleg is ennyinél tart – a legutóbbi Vecsés elleni bajnokin is beköszönt. Valamint nyáron Horváth Bence is Tiszakécskére tette át székhelyét, a szezonban háromgólos 13 fordulót követően.

A siker kulcsa talán a támadó felfogás lehet, hiszen a kécskeiek eddig sosem maradtak gól nélkül, így sündisznóállásban kibekkelni a 90 percet kockázatos lehet. Azonban, ha a Kozármisleny elleni formát át tudja menteni a csapat a Tisza-partra is, akkor lehet keresnivalójuk. Emellett pedig a magassági fölény is a vásárhelyiek mellett szól, ennek a beívelt pontrúgásoknál és a szögleteknél lehet jelentősége.

Szűcs Róbert vezetőedző továbbra sem számíthat Végh Ariel és Kormányos Kolos játékára, sőt úgy néz ki, hogy Szabó Márk is sérüléssel bajlódik.

A találkozót november 11-én, 13:30-tól rendezik Tiszakécskén a Városi Sportcentrumban.

Forrás: hfc1912.hu