2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Égető Réka | 2017-10-06 18:42:58

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

Pénteken az Idősek Napja alkalmából ünnepséget szerveztek Murgács Kálmán Művelődési Házban a nyugdíjasoknak, a szépkorúaknak. A zenei csemegék mellett szívderítő momentuma volt a rendezvénynek, amikor az ovisok műsorukkal köszöntötték az időseket, sokuk esetében a nagyszülőt, dédszülőt.

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

Székkutason már hagyománynak számít, hogy az Idősek Napja alkalmából, az ősz folyamán ünnepséggel emlékeznek meg a szépkorúakról, hálálják meg a törődést, amit tőlük kaptak. Nem ez az egyetlen alkalom, amikor figyelmet fordít a település az idősekre. „Szinte nincs olyan kulturális rendezvény, amelyen ne lennének olyan programok, amik a nyugdíjasoknak, idősebbeknek szólnak. Így volt ez például az idei Főtéri Falunapokon is, amikor az egyik nap repertoárjában számos olyan előadó, fellépő volt, ami kedves lehet az idősek számára – fogalmazott Szabó Emese képviselő, kulturális tanácsnok.

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

Szabó Emese

A mostani rendezvény szervezésben az önkormányzat, a Murgács Kálmán Művelődési Ház és a könyvtár vett részt: a műsor gerincét a Szegedi Nemzeti Színház két színészének, Szilágyi Annamáriának és Gömöri Krisztiánnak az énekes műsora adta, de előtte még az egészen fiatal generáció tagjai mutatkoztak be.

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

A Székkutasi Líbor Ilona Óvoda gyerkőcei örvendeztették meg a közönséget műsorukkal, hatalmas mosolyt csaltak az összes résztvevő arcára gyermeki bájuknak köszönhetően.

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

Mihály Ferenc

Mihály Ferenc képviselő köszöntötte pár gondolattal az időseket: „Az élet koronája ez a kor. Az ő kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen a mi számunkra. Ami igazán értékessé teszi ezt az életszakaszt, a tapasztalat és a bölcsesség. A mi feladatunk pedig az, hogy támaszt nyújtsunk nekik a pihenés éveiben.”

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

A rendezvényre mintegy 100 meghívót küldtek ki, köztük a székkutasi Nyugdíjas Klub tagjainak is. Kozóné Szabó Klára, a Nyugdíjas Klub egyik vezetője elmesélte, hogy már 13 éve működik Székkutason a szervezet, és ő maga a kezdetektől oszlopos tagként van jelen a klub életében.

A legszebb: derült szívvel megöregedni!

Kozóné Szabó Klára

A klub manapság már szinte teljesen összeolvadt a Murgács Kálmán Nótaklubbal, hiszen a legtöbb tagjuk közös. Így a heti szeánszok alkalmával a beszélgetést mindig a zene követi, próbálnak. Jelenleg is nagy erőkkel készülnek az október 28-i dalos találkozóra, amit Székkutason rendeznek meg.

ÉR.