2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2018-01-09 19:24:36

A lábukban van a korcsolyázás

Több mint egy évtized. Ennyi ideje üzemel a korcsolyapálya minden télen, Hódmezővásárhelyen. A kezdetekben sokan először találkoztak a jégkorcsolyázással, ami mára a legtöbb fiatal számára egy olyan sport lett, amit első osztály óta űz a tesiórákon.

A jégkorizás már nem egy újdolog a hódmezővásárhelyieknek, hiszen több éve minden télen felállítják valahol a Kossuth tér környékén a korcsolyapályát, ahol a kicsiktől a nagyokig, mindenki örömét lelheti ebben a csúszós téli sportban.

A lábukban van a korcsolyázás

gy tették ezt a Bethlen Gábor Református Gimnázium 5.a és 12.c osztályosai is, kedden délelőtt a tesiórán. Gabrovits Péter, a gimnázium földraj-testnevelés tanára elmondta, hogy az időjárástól függően, általában heti egyszer kint töltik az órát.

A lábukban van a korcsolyázás

"Játékos feladatokat csinálunk és célul tűztük ki, hogy mindenki megtanuljon korcsolyázni. A kisebbeknél úgy veszem észre, hogy mivel elsős, talán ovis koruk óta ismerkednek a jéggel, így van akinek már szuperül megy. Általában két év után, már mindenki szépen korcsolyázik." - mondta Péter.

A lábukban van a korcsolyázás

A fiatalok, azonban rövid időn belül távoztak, hiszen kezdődött a következő órájuk, illetve a végzősöknek készülni kell az érettségire.

A lábukban van a korcsolyázás

Nem sokkal naplemente után, amikor már mindenki letudta a házi feladatot és a munkát, ismét hatalmába kerítheti a korcsolya mánia azokat, akik visszavágynak a jégre.

A lábukban van a korcsolyázás

Az esti móka után, pedig a hidegtől kipirulva, boldogan készülhet fel mindenki a holnap kihívásaira és a jól megérdemelt pihenésre, egy kiadós korizás után.

A lábukban van a korcsolyázás

n.j.