2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-11-09 19:17:54

A labda szivacs, de a lelkesedés óriási

Pöttömök, de óriási szívvel küzdöttek csütörtökön a makói sportcsarnokban a kis kézilabdások. Az általános iskola első és második osztályosainak szervezett torna lényege az volt, hogy ezen sportágat minél fiatalabb korban megismerjék és megszeressék a gyerekek.

A labda szivacs, de a lelkesedés óriási

Mint minden klubnál, így a Makó KC-nél is óriási hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésére. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a gyerekek előbb megismerjék, aztán lehetőség szerint minél többen meg is szeressék ezt a sportágat. Ezért találták ki Makón az úgynevezett szivacslabdás tornát, ahol az apróságok szinte belülről megízlelhették, milyen is egy fontos meccs, hogyan kell küzdeni egy-egy gólért, illetve egy-egy találat elkerüléséért.

A labda szivacs, de a lelkesedés óriási

- Második alkalommal szerveztük meg ezt a kis tornát, a lényeg, hogy ősszel toborozzuk a gyerekeket kézilabdázni, s ez a mostani megmérettetés nekik szól - nyilatkozta Nacsa Ferenc csütörtökön a makói sportcsarnokban. A helyi kézilabda szakosztály utánpótlás vezetője hozzátette: négy csapat állt ki egymás ellen, vagyis makói, földeáki, algyői és mórahalmi általános iskola első és második osztályosai léptek a küzdőtérre. - A kicsik bajnoksága jövő januárban kezdődik, s ez kiváló alkalom nekik, hogy belerázódjanak az egészbe - tette hozzá a szakember. A tornán használt labdák ugyan szivacsból voltak, s a pálya és a kapu is jóval kisebb volt, mint általában, de a kicsik lelkesédése ezt túlszárnyalta, s úgy vetették bele magukat a játékba, mintha BL-meccsen lettek volna.

A labda szivacs, de a lelkesedés óriási

Mikáczó Szolanzs

A Makó KC-nek külön utánpótlás bázisa van Földeákon. Ezt a lelkes csapatot erősíti Mikáczó Szolanzs is. - Két éve kezdtem el kézilabdázni, mert nagyon tetszik ez a játék - árulta el a Návay Lajos Általános Iskola második osztályosa. A 8 éves kislány több poszton is bevethető, csütörtökön ő védte a földeákiak kapuját. - A tévében sok meccset nézek, de a legjobb csapat szerintem a Makó KC - tette hozzá öntudatosan Szolanzs.

A labda szivacs, de a lelkesedés óriási

A biztos szurkolótábor: az anyukák

Szolanzshoz hasonlóan Faragó Richárd is második esztendeje hódol a kézilabdának. - Semmi mást nem sportoltam, a kézivel kezdtem - tudtuk meg a Kálvin téri Református Általános Iskola második osztályosától. A Makó KC-ben játszó fiúcska igen szerény, így egy szóval sem említette meg a következő két fontos dolgot, amit az édesanyja közölt. Ricsi a tavalyi esztendőben a korosztályos bajnokság gólkirálya lett, ez önmagában is elég szép teljesítmény. Ezt csak tetézi az, hogy a térség legnépszerűbb klubja, a Pick Szeged is érdelődik Ricsi iránt, szívesen látnák az utánpótlásuk soraiban.

A labda szivacs, de a lelkesedés óriási

Még a Pick Szeged is felfigyelt Faragó Ricsire

Munkatársunktól. K.