2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-04-18 16:44:19

A közvilágítással is van probléma

Utcafórumot tartott dr. Kis Andrea és Nagy Ernő, önkormányzati képviselők, kedd délután a volt Mérleg ABC előtt. A fórumon felmerült a buszjáratok hiánya, illetve szó esett egy megrongálódott villanyoszlopról is.

A közvilágítással is van probléma

A jó idő beköszöntével utcafórum sorozatba kezdett a vásárhelyi MSZP két képviselője, dr. Kis Andrea és Nagy Ernő. A fórumok célja, hogy a lakók problémáit meghallgassák és azokat képviselő-testületi ülésen felvessék.

A közvilágítással is van probléma

A Kistópart és a Bajcsy-Zsilinszky utcák kereszteződésénél található zöld területen tartott fórumon a lakók panaszkodtak a buszjáratok hiányára.

Pár évvel ezelőtti közgyűlésen lett megszavazva a buszjáratok összevonása. Az 1-es busz továbbra is jár erre, de ez valóban kevés. Tisztában vagyok azzal, hogy vannak olyan időszakok, amikor többen használnák az erre közlekedő buszokat. Megoldás lehet a problémára, a kisebb buszok bevetése, hogy az időseket segítsük például a kórházba járása.” – mondta el dr. Kis Andrea, a helyi MSZP elnöke.

A közvilágítással is van problémadr. Kis Andrea

A környéken lakók további fásítást szeretnének, szerintük több fára lenne szükség. A képviselők elmondták, hogy nagyon fontos, hogy minél több zöld terület jöjjön létre, hiszen ez ellensúlyozná a megnövekedett forgalom okozta légszennyezést. A képviselők már több közgyűlésen felvetették ezt a problémát, és a jövőben is azon lesznek, hogy eredményt érjenek el, és kerüljön több fa a városba.

A közvilágítással is van probléma

Boros Istvánné, Kistópart utca 1 szám alatti lakos arra panaszkodott, hogy a ház előtt egy villanyoszlop feje elfordult, majd kis idő múlva már nem is világított. Az égőt ugyan kicserélték benne, de vissza már nem fordították. Egy hónapig ismét világított, majd újfent elsötétült, és idén még nem adott fényt.

Ez azért is probléma, mert a Hódtó felől éjszaka a (részeg) fiatalok erre jönnek, és randalíroznak a sötétben. A bejárati ajtónkban az üveget már nem győzik cserélni. Mivel kóddal lehet kinyitni, de azt a részeg fiatalok nem tudják, ezért betöri az üveget.” – mesélte Boros Istvánné.

A közvilágítással is van problémaBoros Istvánné beszélget dr. Kis Andreával

Nagy Ernő képviselő ígéretet tett arra, hogy jelzi a problémát az önkormányzatnál, és kezdeményezni fogja a lámpaoszlop rendbetételét.

A közvilágítással is van problémaNagy Ernő (balra)

A lakók legközelebb a Szabadság téren, a Csillag bolt előtt tudják megosztani problémájukat a képviselőkkel.

 

Sz.Viktor