2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-11-13 19:09:51

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

Igaz, hogy csak most kezdték, de már most egyre többen figyelnek rájuk, s várják, mivel rukkolnak elő a legközelebb. Ők a Makói Teátrum tagjai, s az amatőr színjátszók hétfő este a könyvtárban találkoztak először a rajongóikkal. A színpadon minden korosztály képviselteti magát, s nincs annál meghatóbb, mikor egy nagymama mond dicsérő szavakat a színjátszó kisunokáról.

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

- Nem most kezdték, holnap lesz egy napja! - szólhatna ez a régi szép mondás akár a Makói Teátrum tagjairól is. Hiszen a Maros-parti város amatőr színjátszói januárban verbuválódtak, s álltak össze egy lelkes csapattá, s mostanra már a Csontkomédiával már be is bizonyították, van keresnivalójuk a színpadon. Hétfő este a József Attila Könyvtár olvasótermében találkoztak a közönséggel, s kötetlenül beszélgettek az eddig elért eredményekről, de szóba kerültek a jövőbeli tervek is.

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

- Mi is, ahogy nagyon sokan mások, komédiával kezdtük a bemutatkozást, így az örök klasszikust, Rejtő Jenőt hívtuk segítségül - nyilatkozta Varga Norbert. A társulat művészeti vezetője kiemelte: ez nem jelenti azt, hogy komolyabb darabokba esetleg nem mernének belevágni, de figyelembe kell venni a közönség igényét is. A 2018-as terveikbe szerepel is valami ilyesmi. Erről és magáról a társulatról sok mindent megtudhat, ha meghallgatja Varga Norbertet:

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

A teátrum oszlopos tagjaival hétfő este Majos Zsuzsanna beszélgetett. A hallgatóság soraiban foglalt helyet Szabó Imréné is, aki unokája kedvéért jött el. - A harmadik unokám teátrumos, Alíz nagyon szereti a színjátszást, dédelgetett álma. hogy színésznő lesz - árulta el a nagyi. Azt is megtudtuk tőle: mikor meglátogatja az unokája, mindig elmeséli, mit és hogyan próbálnak, neki mit kell csinálnia és miként készül az adott darabra. - A Csontkomédiát már kétszer is megnéztem miatta, de amire a legbüszkébb vagyok, hogy Alíz megnyerte a városi Arany János balladamondó versenyt - tette hozzá Szabó Imréné.

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

Szabó Alíz legnagyobb rajongója, vagyis Szabó Imréné, a büszke nagymama

A társulat tagja Ádók Péter is. - Huszonhét esztendős vagyok, két és fél éve kerütem Makóra, adminisztrátorként dolgozom egy cégnél, szabadidőmben néptáncolok, s mellette egy alapítványt is irányítok - sorolta magáról az ifjú színjtászó. Pétertől nem áll távol a színpadi lét, ez nem csupán annak tudható be, hogy gyerekként sokat szerepelt. hanem ő annak a csanádpalotai Kelemen László Emlékéért Kulturális Alapítvány elnöke, mely évek óta megrendezi a kisvárosban az amatőr színjátszók találkozóját. Ádók Péter gondolatait itt találja:

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

A közönséggel találkoztak a csontkomédiások

Munkatársunktól. K.