2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
-0°C
Tiszta / 3°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-03-06 12:20:56

"A köz védelme mindent felülír!"

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi éves teljesítményére kimagaslóan jó értékelést kapott, mind a szakma, mind a lakosság részéről. A tavalyi év értékeléséről, valamint az idei feladatokról beszélgetett hétfőn a Rádió 7 Napraforgójában dr. Lukács János rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Égető Gyula műsorvezető.

\

A 2015-ös évet – azaz amikor a migrációs krízis elmélyült – a helytállás éveként emlegették, a 2016-os esztendőben erre építkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Hatalmas eredmény, hogy a határmenti problémák állandósulásával sem romlott meg a megye közbiztonsága.

\

Az elmúlt évi teljesítményről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kapott egy szakmai és egy önkormányzati értékelést. Előbbit az Országos Rendőr-főkapitányság határozza meg. Idén 96,8%-ban határozta meg a Csongrád megyeik teljesítményét a szakma, ami szinte teljesen megegyezik azzal, ahogyan saját magukat értékelte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az önkormányzati felmérés eredményeit hat esztendeje ismertek, és hatból hatszor a Csongrád megyei alakulat a képzeletbeli rangsor élén végzett. Idén 4,69 százalékot kaptak az 5-fokú skálán adott pontszámok alapján.

\

„Ezeket az eredményeket helyén kell kezelni, hiszen új év új kihívások. Nincs két egyforma év, és nem tudjuk, mit hoz 2017. Ami viszont szerepel a célkitűzéseink között: tovább kell javítani a büntetőeljárásokra, szabálysértési eljárásokra fordított időt, lehetőségeink szerint hatni arra, hogy kevesebb személyi sérüléssel járó baleset legyen, nagyon fontos a schengeni határok fokozott védelme és oda kell figyelni az emberek szubjektív közbiztonságát befolyásoló bűncselekmények és szabálysértések kezelésére” – fogalmazott dr. Lukács János r. dandártábornok.

\

A hétfői műsorban sokat foglalkoztak a határvédelemmel, hiszen ebben Csongrád megye lakossága, de a rendőri szervezet is kiemelten érintett. „Valamennyiünk érdeke, hogy biztonságos legyen a határ, ezért mindent megteszünk, de a köz védelme mindent felülír. A határon szolgáló egységek komfortérzetét fokozatosan javítottuk, illetve a problémával együttélve, jönnek az újabb fejlesztésről szóló ötletek. A fejlesztések között szerepel többek között, hogy a magasfigyelők téliesítve lettek, fűthető sátrakat alakítottunk ki, higiéniai berendezéseket szereltünk be, a ruházatban is fejlesztés történt” – mondta el dr. Lukács János.

\

Mindemellett „a migrációs krízis bármely arcát is mutatta meg, Csongrád megye közbiztonsága nem roppant meg”, ennek egyik mutatója, hogy csökkent  a bűncselekmények száma.

\

ÉR.