2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Sport
Czabarka János | 2018-02-06 17:21:17

A Kosársuli ellen debütál otthon a Honvéd

Igazi alsóházi rangadót játszik a Kosársuli az NBI B-s bajnokság Piros csoportjában szerda este 19 órakor. A vásárhelyiek az őszi fordulóból elhalasztott meccsre utaznak a Budapesti Honvéd otthonába. A két együttes eddig igen hasonló teljesítményt nyújtott, de a hétvégi, Vasas elleni szoros mérkőzés adhat némi reményt Vas Péteréknek.

A Kosársuli ellen debütál otthon a HonvédAki kilátogatott a Hódtói Sportcsarnokba, az láthatta, hogy tényleg csak „paraszthajszálon” múlt a siker. Az utolsó negyedben végre ismét harapóssá váltak Utasi Gábor fiai, rég nem látott harcosságot mutatott a mostanában alacsonyabb hőfokon égő irányító, Szabó Péter is. Ha sikerül átmenteniük ezt a felfogást, akkor akár győzhetnek is Budapesten.

A Honvéd eddig még veretlen otthon, igaz főként amiatt, hogy még nem használhatták az idény elején kisebb felújításon átesett, de csak most engedélyezett csarnokukat. Így már előre lehet sejteni, hogy a fővárosiak semmiképp nem akarnak vereséggel debütálni most visszakapott termükben. A gárdában nincsenek kiemelkedő pontmutatóval rendelkező spílerek, de azért több olyan kosaras nevével találkozhatunk, akik már a kék-sárgák szurkolói előtt sem ismeretlenek. Drvenka, Stefán és Máté neve nem ismeretlen a szakmában. Sőt ott pattogtat, a Kosársuliban nevelkedett, tavaly másod virágzását élő Kováts Róbert is.

A Kosársuli tehát ismét útra kel, hogy kivívja idei 5. sikerét a bajnokságban. Az utazáshoz a megfelelő körülményeket a csapat két támogatója, az MMFB Földgáztároló Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. biztosítja.

forrás:
Martonosi János
sajtófőnök