2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-09-26 14:06:45

A kórházig gurult a kormányablak

Deszken, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának udvarán vehették igénybe a dolgozók a kormányhivatali ügyintézést. A törvény szerint november elsejéig kell az egészségügyiseknek kiváltaniuk az úgynevezett e-személyi igazolványt. Abban kaptak segítséget, hogy ezt a munkahelyükön tehették meg. Erről kedden a helyszínen Juhász Tünde megyei kormánymegbízott adott tájékoztatást.

A kórházig gurult a kormányablak

A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, melynek a bevezetésére készül az egészségügyi ágazat. Ennek lényege, hogy az egészségügyi dolgozók elektronikus úton tudják majd figyelemmel kísérni a betegutat. Röviden csak e-személyi igazolványt elsőként maguk az egészségügyi dolgozók kapják meg még a november elsejei határidő előtt.

A kórházig gurult a kormányablak

A Csongrád Megyei Kormányhivatal abban nyújt segítséget a megyei közel 5500 érintett dolgozójának, hogy ők a munkahelyükön csináltathatják meg ezt az igazolványt. Ez annyit tesz, hogy a napokban a hivatal mobil kormányablaka járja a térség egészségügyi intézményeit. Kedden a Deszkre, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházába gurult a busz. Erről a helyszínen Juhász Tünde megyei kormánymegbízott adott tájékoztatót, itt találja:

A kórházig gurult a kormányablak

A kórházig gurult a kormányablak

- Óriási segítség ez a számunkra, hogy helyben kaphatjuk meg az e-személyit - vette át a szót az intézmény igazgatója. Dr. Bálint Beatrix arról is beszélt, mi is pontosan az az e-személyi igazolvány, s miért fontos, hogy a későbbiekben ezt használják az egészségügyben, íme:

A kórházig gurult a kormányablak

A kórházig gurult a kormányablak

A tüdőgyógyászati tanszéken dolgozik osztályvezető főnővérként Szóráth Ágnes. - Nagyon jó, hogy itt a kórházban el tudtam intézni az e-személyi igazolványomat - árulta el a deszki intézmény azon hetven dolgozójának egyike, aki már megkapta a kártyáját. Ha ez nem lett volna, akkor a munka után a szegedi kormányhivatalba kellett volna mennie, s ott sorban állnia érte.

A kórházig gurult a kormányablak

Munkatársunktól. K.