2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
4°C
Eső / 11°C
szo / 4°C
v / 0°C
Regionális Hírek
Megyeri József | 2013-05-17 12:17:05

A konferencia Vásárhelyre vonzotta a diákokat - Eredményekkel!

A gyurgyalag, a klímaváltozás és a kozmetikumok káros hatásai – ezek voltak a Németh László Gimnázium és Általános Iskola által megrendezett természettudományos diákkonferencia témái. Az előre elkészített prezentációkat május 17-én mutatták be a tanulók az Emlékpontban.

A konferencia Vásárhelyre vonzotta a diákokat - Eredményekkel!

- A Németh László Gimnázium és Általános Iskola 2005 óta minden évben megrendezi a természettudományos diákkonferenciát, amelyet idén három kategóriában hirdettünk meg. Az általános- és középiskolás tanulók a gyurgyalagról, mint az év madaráról, a klímaváltozásról, valamint a kozmetikumok káros hatásairól készíthettek prezentációkat – mondta Gálné Horváth Ildikó szervező.

-  43 gyerektől összesen 22 pályamunka érkezett, volt aki egyedül, és akadt, aki két-három fős csoportokban készítette el bemutatóját. A konferenciára Algyőről, Szegedről és Szegvárról is érkeztek tanulók. A rendezvény célja, hogy találkozzanak egymással a diákok, valamint, hogy erősödjön bennük a környezettudatos gondolkodás – folytatta a szervező.

A konferencia Vásárhelyre vonzotta a diákokat - Eredményekkel!

A megnyitón Gál Vivien 10.osztályos és Gaizer Bence 13.osztályos tanuló adták elő megzenésítve Radnóti Miklós: Nem tudhatom című versét, majd Árva László iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket. Ezután a konferenciát Rókus Ákos, a Polgármesteri Hivatal referense nyitotta meg.

A konferencia Vásárhelyre vonzotta a diákokat - Eredményekkel!

Ezt követően megkezdődtek a bemutatók, a 7.-8. osztályos tanulók a konferenciateremben, a 9.-10.-11. osztályosok pedig a galériában tartották előadásaikat.

Paragi Anett, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 10. osztályos tanulója osztálytársával, Zoltán Nikolettel a biotermékekről készített prezentációt. Elmondta, azért erre a témára esett a választásuk, mert ez áll hozzájuk legközelebb.  Arra a kérdésre, hogy milyen eredményt várnak, csak ennyit felelt: „Szeretnénk jól előadni, aztán majd kiderül.”

A konferencia Vásárhelyre vonzotta a diákokat - Eredményekkel!

A napot eredményhirdetéssel zárták, a legjobbak könyvjutalmakat vehettek át, valamint a három legjobb pályamunka készítői a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda egy-egy tízalkalmas strandbérletével gazdagodtak.

Természettudományos Diákkonferencia Eredmények:

I. díj: Paragi Anett-Zoltán Nikolett – Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Felkészítő: Bodrogi Judit)és Zoó Klaudia – Vörös Andrea – Somodi Réka – Forray Máté Általános Iskola, Szegvár (Felkészítő: Vass Tibor)és: Goják Anna – Rakaczki Eszter – Németh László Gimnázium és Általános Iskola

II. díj:Bezdán Dóra – Oláh Dániel – Ország-Sugár Ágnes – Algyő Ált. Iskola (Felkészítő: Csauth Zsuzsanna – Koczka Ágnes)és Faltum  Fanni – Garai Imola – Karolina Gimnázium (Felkészítő: Tóth Károlyné – Kisvárdainé Dusa Mária)és Halász Viktória – Bajusz Emese - Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Felkészítő: Gálné Horváth Ildikó)és Bodzsár Mihály – Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Felkészítő: Bodrogi Judit – Szittyai István)

III. Pillér Péter – Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Felkészítő:Antal Henriett)

IV. Különdíj: Balogh Gergő – HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény (Felkészítő: Csaláné Böngyik Edit – Selmeczi-Tóthné Szilfai Katalin Különdíj (legjobb előadó): Nagy Ágnes – Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Felkészítő: Jávorszkyné Ginda Enikő)

A pályamunkákat zsűrizte:

Dr. habil.Gál József, egyetemi docens

Dr. Panyor Ágota, PhD, egyetemi docens

Dr. Vincze-Lendvai Edina, PhD, főiskolai docens

Dr. Zsótér Brigitta, PhD, főiskolai docens


Mindannyian a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának oktatói

Megyeri József