2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-09-08 16:56:50

A kiemelkedő és szorgalmas munkát díjazták

Díszközgyűlést tartottak Mindszenten, pénteken délután, ahol átadták a „Dr. Barátosi Finta Dezső Kiemelkedő Közszolgálatért Elismerést.”A díjat most először adományozták oda, a célja pedig az, hogy olyan ember nevéhez fűződjön, aki kifejezetten sokat tett a múltban Mindszentért.

A kiemelkedő és szorgalmas munkát díjazták

"Mindszent Város közgyűlésének tagjai minden bizonnyal rájöttek, hogy a munkájuk nem lenne hatékony anélkül, hogy a feladat létrehozásában és előkészítésében ne legyenek olyan lojális, rátermett és szorgalmas emberek, akik biztosítják a munkájuk zavartalan megoldásait. Ez volt az indítéka annak, hogy a közgyűlés létrehozta ezt az elismerést." –kezdte beszédét Zsótér Károly polgármester.

A kiemelkedő és szorgalmas munkát díjazták

A díszközgyűlés Dr. Barátosi Finta Dezső munkásságának ismertetésével kezdődött. Ő egy olyan „közszolga” volt, akire minden mindszenti emlékezik. Házorvosként tevékenykedett, és rettentő sokat tett Mindszent fejlődéséért. Zsótér Károly polgármester ismertette, hogy négyévente szeretnék odaadományozni a díjat, mert ez egy akkora elismerés, ami indokolja, hogy ennyi edőnként gazdagodjon egy névvel a díjazottak sora.

A kiemelkedő és szorgalmas munkát díjazták

A kiemelkedő és szorgalmas munkát díjazták

Ebben az évben ezt a díjat Megyeri Gyuláné kapta, aki a tavalyi évig, húsz éven keresztül a polgármesteri hivatalban dolgozott, mint anyakönyvvezető. Kiderült, hogy munkássága alatt minden mindszentivel életük legfontosabb időpontjainál találkozott, együtt lélegzett a mindszenti családokkal. Munkájának ismertető jele az volt, hogy mindent rendben, és kézben tartott, és rendkívül precíz volt. Azok a párok, akik előtte mondták ki a boldogító igent, tudhatták, hogy minden a lehető legnagyobb rendben lesz, hiszen mindenre odafigyel.

A posthumus „Dr. Barátosi Finta Dezső Kiemelkedő Közszolgálatért Elismerést” lánya, Lázárné Megyeri Zita vette át, akit családja is elkísért, köztük férje Lázár János országgyűlési képviselő, és két gyermeke is.

A díj eszmei értékű, a hosszú idő alatt végzett kiemelkedő munka elismerése.

A kiemelkedő és szorgalmas munkát díjazták

A díszközgyűlés végén Zsótér Károly polgármester köszöntötte Dr. Ávéd János mindszenti háziorvost, aki a héten vette át elismerését Budapesten, mert „Az év praxisa a Kárpát-medencében”című pályázat magyarországi győztese lett.

sk