2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-12-17 16:48:49

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

Több száz kisgyermek arcára csaltak mosolyt vasárnap két makói helyszínen is. A sportcsarnokban rendezett karácsonyi ünnepségen műsorral és ajándékkal lepték meg őket. A Hagymaházban pedig bábelőadást nézhettek meg, illetve különféle népi játékokat és kézműveskedést próbálhattak ki.

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban vasárnap látták vendégül azokat a családokat, amelyek rendszeres gyeremkvédelmi támogatásban részesülnek. Évről évre az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány közösen szervezi meg a hátrányos helyzetűek karácsonyát.

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

- Már novemberben elkezdtük a gyűjtést annak érdekében, hogy minél több gyermeket ajándékozhassunk meg - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester hozzátette: 43 vállalkozás, illetve magánszemély adakozott, s összesen 1,4 millió forint gyűlt össze az alapítvány számláján. Ebből a pénzből 230 családból 359 gyereknek tudtak ajándékot vásárolni. A 3 és 14 év közöttiek elsősorban olyan kézségfejlesztő játékokat kaptak, melyeket az egész család használhat, így közösen tölthetik el az ünnepi időszakot is. Farkas Éva Erzsébetet hallja:

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

Rakonczai Zoltán, Csertusné Papp Mária és Csertus Erik

Csertusné Papp Mária a kisebbik fiával, Erikkel, illetve annak nagyon jó barátjával, Rakonczai Zoltánnal jött el a sportcsarnokba. - Nagyon örülök, hogy az önkormányzat nem feledkezett meg a családokról, a város részéről ez a gesztus nagyon jól esett, s gondolom, nem csak nekünk, hanem másoknak is - vélekedett az édesanya. A 12 éves Erik nemrég kezdett el a Marosmenti Utánpótlás FC-ben focizni. - Csatár vagyok, elsősorban azért kerültem erre a posztra, mert gyors vagyok - vette át a szót a Kálvin téri Református Általános Iskola diákja. Eriknek két kedvenc csapata is van: az egyik a Barcelona, a másik pedig a Real Madrid. A makói fiú csak akkor van bajban, ha egymás ellen játszanak. - Ilyenkor azt várom, hogy döntetlen legyen - tette hozzá mosolyogva.

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

A sportcsarnok mellett a Hagymaházban is rendeztek karácsonyi programot a kicsiknek és szüleiknek. Elsőként egy bábelőadást nézhettek meg a nagyteremben. Az intézmény aulájában pedig manók segítségével kipróbálhatták, hogy egykoron a gyerekek mivel is játszottak. A Mikulás segítői azt is megmutatták nekik, hogyan készíthetnek különféle díszeket, kis ajándékokat.

A kicsik mosolya a legfontosabb - Galéria!

Munkatársunktól. K.